Ce ar fi sa incerci sa gusti algele?

Algele sunt alimente exceptionale, bogate in vitamine, minerale si oligoelemente. Aceste legume de mare sunt aliati de pret atunci cand vine vorba despre sanatate. Dar nu este simplu sa te lansezi in marea aventura a consumului de alge. Iata cateva sfaturi pentru a putea profita din plin de beneficiile lor.

alge

In Europa, algele nu prea fac parte din alimentatia zilnica a oamenilor. Din pacate. Dar sunt alimente care merita sa le incluzi la tine in alimentatie.

Cele mai consumate sunt nori, o alga japoneza folosita la sushi. Sau agar-gar, o alga rosie, folosita pe post de gelifiant sau agent de ingrosare.

Ce alte alge ar trebui sa faca parte din meniul tau zilnic?

Laptuca de mare si algele dulse. Laptuca de mare are o culoare verde puternica si o textura elastica. Se poate degusta cruda, martuntita foarte fin, alaturi de alte cruditati sau pe post de garnitura. Este foarte bogata in fier. De 12 ori mai bogata chiar decat lintea.

Algele dulse sunt foarte bogate in oligoelemente, proteine si mai ales calciu. Au o savoare mai degraba dulce si o textura destul de frageda.

Algele salicorne sau algele fasole de mare sunt foarte bogat in vitamine, saruri minerale si enzime, dar si in vitamina C. Nu este considerata a fi insa o alga, ci o leguma. Este insa un aliment nutritional foarte interesant de consumat in salate cu cartofii clasici sau cei dulci.

Algele kombu, nori sau wakame. Nori este cu siguranta cea mai populara alga din Japonia. Este foarte bogata in proteine si vitamina B12 cu un gust foarte asemanator cu al ciupercilor.

Wakame este o alga in nuante de maro cu un gust care ne duce cu gandul la stridii si cu o textura ca si spanacul. Este foarte bogata in proteine, vitamine si aminoacizi esentiali. Este un veritabil cocktail energetic pentru a fortifica organismul.

Kombu este cea mai bogata alga atunci cand vine vorba despre iod. Este foarte bogata in calciu si minerale si se poate consuma alaturi de carne sau peste.

Din familia algelor foarte benefice pentru sanatate fac parte si spirulina si alga AFA. Spirulina contine 8 aminoacizi esentiali pentru sanatate si proteine de o calitate excelenta. In plus, are o putere detox minunata. Alga AFA este foarte bogata in minerale, oligoelemente, proteine, vitamine si antioxidanti, de mare ajutor cand organismul este mai slabit.