Aiosif

Cum iti alegi cea mai buna destinatie pentru luna august?

O vacanta in luna august este o idee excelenta. De ce? Pentru ca poti profita din plin de climatul foarte placut din Europa si te poti distra in acelasi timp datorita numeroaselor evenimente sau atractii de aici.

13652065_639010996275662_2099935833_n

Nu te-ai decis inca asupra destinatiei? Nu vrei sa mergi foarte departe? Iata cateva idei care sa te inspire atunci cand vine vorba despre cele mai bune destinatii turistice pentru luna august.

Daca iubesti arta si festivalurile, Edimburgh, Scotia. In luna august, orasul Edimburgh te asteapta cu numai putin de sase festivaluri. Festivaluri ideale pentru cei care iubesc teatrul, dansul, expozitiile, muzica sau fanfara militara.

Pentru cei care iubesc natura si apele in nuante de turcoaz, Minorca, Spania. Inca mai esti in cautarea unei insule paradisiace pentru luna august? Nu mai cauta. Minorca, vecina mai calma a celebrei Ibiza dar si a Mallorcai, este la fel de frumoasa. Un cadru mirific, foarte bine conservat, plaje cu apa cristalina, orase si satucuri fermecatoare, stradute tipice din Baleare, panorame care iti vor taia respiratia…

Daca nu vrei sa pleci prea departe si nu vrei sa cheltui prea multi bani, Sofia, Bulgaria. Sofia este un oras foarte placut, incarcat cu istorie, dar si una din cele mai abordabile destinatii turistice. Vei putea profita intr-un climat foarte agreabil de parcurile sale, de muntele Vitosha, de simbolul orasului, catedrala Alexandr Nevski, de Plovdiv sau Veliko Tranovo.

Pentru cei care vor sa redecopere Scandinavia, Copenhaga, Danemarca. Copenhaga este cea mai cosmpolita si ea mai accesibila capitala scandinaviana. Este un oras cultural excellent, care se poate vizita foarte bine pe jos si care este foarte animat in luna august. Celebrul parc de atractii din centrul orasului, gradinile Tivoli, muzeele si bisericile sunt un must see. In luna august mai au loc aici o multime de festivaluri in care vei putea descoperi bucataria nordica, dar si concerte, dansuri si sporturi.

Daca vrei sa te distrezi ca si bretonii, Lorient, Franta. Cel mai important festival celtic mondial, va avea loc la Lorient, Franta. Adica te vei putea bucura de 10 zile si 10 nopti de manifestatii in care vei putea descoperi minunatele culturi bretone, scotiene sau irlandeze.