Aiosif

9 alimente remediu contra aciditatii gastrice

Arsuri la stomac, aciditate gastrica, reflux gastr-esofagian… o multime de probleme care te pot incomoda in viata de zi cu zi. Probleme care ating o multime de persoane in viata de zi cu zi, cronic sau ocazional. Cum se pot remedia aceste probleme?

acid

Care sunt deci remediile contra aciditatii gastrice?

Otetul din cidru de mere. Se recomanda ca inainte de fiecare masa sa se consume o lingura de otet din cidru de mere bio amestecat cu putina apa. Acest remediu are un efetc foarte rapid si poate vindeca simpotomele unei aciditati mai grave sau poate stopa reaparitia sa. Poate calma foarte bine stomacul si se ocupa si de sistemul diegstiv.

Bicarbonatul de sodiu. Din cauza ca este alcalin, bicarbonatul de sodiu poate neutraliza acidul gastric. O lingurita de bicarbonat de sodiu cu un pahar de apa reprezinta un remediu foarte eficient contra aciditatii.

Glutamina. Este un aminoacid natural, prezent la noi in corp. Este prezent si in numeroase alimente precum ouale, laptele, pestele, spanacul sau patrunjelul. Glutamina poate ajuta corpul sa dezvolte o rezistenta contra inflamatiei si te ajuta si sa reduci inflamatia intestinului cauzata de refluxul acid.

Sucul de aloe vera. Sucul de aloe vera este cel mai bun remediu natural pentru a trata problemele stomacului, mai ales colita ulceroasa sau diareea. Este si unul din cele mai bune remedii pentru a trata refluxul gastric.

Ceaiul cu lemn dulce. Lemnul dulce este o planta foarte benefica pentru sistemul digstiv. Aceasta ajuta stomacul si il invaluie intr-un gel protector. Se poate folosi sub forma de ceai.

Banana. Are un Ph de 5,6 si este un remediu foarte eficient contra refluxului gastric. Nivelul de potasiu prezent in banana este foarte util pentru a trata ulcerul stomacului si aciditatea gastrica.

Varza. Are proprietati relaxante si calmante asupra mucoasei stomacului. Sucul natural de varza este foarte benefic pentru a trata ulcerul. In plus, poate stimula circulatia sanguina inspre mucoasa si o poate intari.

Scortisoara. Are un efect antiseptic dar poate regla foarte bine si acidul din stomac.

Lamaia. Are capacitatea de a elimina foarte usor acidul gastric. Lamaia, la fel ca si otetul din cidru de mere este alcalinizanta chiar daca are un gust mai acru. Astfel, poate regla foarte bine aciditatea din stomac.