Aiosif

Alege mirodeniile in functie de nevoile tale nutritionale

Mirodeniile care ne incanta papilele gustative si care pun in valoare cel mai bine savoarea alimentelor poarta uneori nume exotice, care evoca tari indepartate si calatorii senzoriale. Dar care sunt efectele lor asupra corpului nostru? Vei afla citind acest articol.

epices-bienfaits-corps

Mirodeniile care te stimuleaza in viata de zi cu zi. Iubim gustul lor care ne incanta simturile, care ne “aprinde” gura si care sublimeaza perfect felurile de mancare.

-faimosul ardei iute de Espelette este aliatul de pret pentru orice fel de mancare mediteranean, cum ar fi faimosul ghiveci pe care il pune in valoare foarte delicat. Este foarte bun pentru digestie si este cea ma buna sursa de vitamina C.

-piperul are proprietati antiseptice si este cel mai bun pentru sistemul respirator. Este cel mai bun in felurile de mancare pe baza de carne, foie gras, dar si in deserturile cu ciocolata.

-cardamomul se regaseste in toate felurile de mancare indiene si este ideal pentru a stimula sistemul digestiv.

-ghimbirul este plin de antioxidanti si de proteine, de oligoelemente, de vitaminele B, C si D si este cea mai buna pentru a lupta contra afectiunilor cu care vine anotimpul iarna si a infectiilor bacteriene.

Mirodeniile care iti indulcesc viata de zi cu zi. Alte mirodenii se dezvaluie cu subtilitate, sensibilitate si cu finete. Aromele lor sunt foarte subtile dar actiunea lor asupra organismului este una dovedita.

-anasonul stelat este cel care ca dinamiza sistemul renal cu virtutile sale diuretice parfumand in acelasi timp cremele.

-scortisoara este cea mai populara si cea mai folosita mirodenie care ne incanta papilele gustative si care trezeste toate celulele corpului. Contine antioxidanti care participa la stimularea tineretii celulare si fibre ideale pentru a stimula tranzitul intestinal.

-vanilia este cea care iti sublimeaza toate deserturile, inghetatele si biscuitii. Este celebra pentru virtutile sale diuretice si actiunea sa asupra sistemului nervos. Contine un nivel ridicat de glucide dar si potasiu, fosfor, magneziu, calciu si sodiu, dar si vitaminele B1, B2, B5 si B6.

-cuisoarele au o savoare unica dulce, picanta dar au si o actiune medicinala foarte puternica. Sunt ideale pentru sistemul digestiv si pentru a trata durerile articulare.