Alimentele alcaline- cele mai bune pentru forma

Cele care nu reusesc sa slabeasca, care au pielea uscata sau parul tern, care sunt cu moralul la pamant iata cea mai buna veste. Alimentele alcaline sunt cele care te ajuta sa iti reechilibrezi aciditatea din organism si care te ajuta sa iti regasesti tonusul.

aimente

Aciditatea si PH-ul. Care este conceptul? Pentru ca un organism sa poata sa functioneze asa cum trebuie, PH-ul trebuie sa fie cat mai echilibrat, ceea ce inseamna ca trebuie sa oscileze in mod normal intre 7 si 8 pe o scara de la 0 la 14. Dar alimentele care se consuma in lumea occidentala rup acest echilibru. Sunt prea rafinate, sunt prea dulci, prea sarate, ingreuneaza digestia si pot genera un exces de aciditate in corp.

Daca adaugam la toate acestea lipsa somnului, stresul vietii cotidiene poluarea sau alte agresiuni exterioare, nu este de mirare ca un  dezechilbru se instaleaza.

Solutiile alcaline de la tine din farfurie. In cadrul unui regim alcalin scopul nu este sa suprimi aciditatea ci mai degraba sa incerci sa reechilibrezi lucrurile. Pentru fiecare masa deci trebuie sa alegi o proportie de 2/3 de alimente alcaline si 1/3 alimente acidifiante.  Prima sursa de alimente alcaline sunt legumele sau fructele crude. Atunci cand vine vorba despre prepararea lor, ar fi bine sa incerci sa le prepari cat mai putin pentru a fi cat mai crocante.  Nu uita ca atunci cand sunt preparate prea mult isi pierd din nutrienti si vitamine. Care sunt fructele si legumele cele mai eficiente? In ceea ce priveste fructele, este vorba despre mure, capsuni, zmeura, la care mai poti adauga si struguri, banane sau mere.

Atunci cand vine vorba despre fructele uscate, cele mai bune sunt migdalele. In ceea ce priveste legumele, cele mai bune sunt andivele, avocado, varza, spanacul, cartoful dulce… Mai poti miza si pe pastele integrale, painea integrala sau orezul. Sarea nu este deloc acceptata in regim alcalin, ci mai degraba mirodeniile si ierburile aromatice, dar si bauturile verzi. Apa cu lamaie sau ceaiul parfumat cu ghimbir sunt cea mai buna idee.

Nu uita sa faci miscare, sa te relaxezi cu sedinte de yoga si sa consumi proteine, deoarece sunt cele mai bune prietene ale alimentelor acidifiante.