Stiai ca unele alimente pot fi cei mai de pret aliati atunci cand vine vorba despre tratarea durerilor de gat? Durerile de gat pot sa apara oricand, drept simptomele unei infectii virale, precum cele provocate de raceli, de gripe sau de mononucleoza. Pot fi si produsul unor infectii bacteriene, precum faringita cu streptococ. Oricare ar fi cauza, este important sa lupti contra infectiei pentru ca aceasta sa nu se transforme intr-o problema mai mare.
Trebuie sa stii ca unele alimente te pot ajuta sa grabesti vindecarea. De exemplu, morcovul este bogat in fibre, potasiu, vitaminele A, K si C. Morvocul fiert te poate ajuta deci sa lupti contra durerilor de gat si sa iti intaresti sistemul imunitar. Morvcovul te poate ajuta si sa iti intaresti sistemul imunitar
Iata care sunt celelalte alimente care aduc corpului nutrientii necesari pentru a combate infectiile si pentru a trata durerile de gat.
Bananele. Bananele contin vitamina B6, potasiu si bineinteles, vitamina C. Este un aliment bland cu gatul deoarece nu este acid si este si foarte usor de inghitit.
Lamaia si mierea. Iata un remediu foarte vechi care poate trata durerile de gat si infectiile si care te ajuta si sa scapi de unele simptome jenante precum tusea sau congestia. Amesteca doua linguri de suc de lamaie cu o lingura de miere.
Supa de pui. O reteta clasica cu proprietati excelente pentru a intari sistemul imunitar si pentru a combate infectiile virale. Are propriettai anti-inflamatorii si nu lasa virusii sa intre in contact cu membranele mucoase.
Salvia. Este o planta medicinala ale carei virtuti se folosesc inca din Antichitate. Contine un nivel important de enzime de manipulare, de acizi fenolici si flavonoizi. Se poate folosi in ceaiuri sau supe.
Ceapa si usturoiul. Sunt alimente care sunt considerate a fi antibiotice naturale capabile sa lupte contra infectiilor virale si bacteriene.
Ceaiul cu ghimbir sau ceaiul cu miere. Un remediu excelent pentru a trata durerile de gat si iritatiile gatului. Ceaiul cu ghimbir are o puternica actiune anti-inflamatorie iar mierea este un aliment antibiotic.
Faina de ovaz. Un alt aliment foarte bland cu gatul care poate fi amestecat cu mierea de albine sau cu banane pentru a profita din plin de beneficiile lor.