admin

Avantajele si dezavantajele camerelor de supraveghere IP

5d4ee85b04a3c8d3e787ebf474993d86_largeAstazi, sistemul de supraveghere este o necesitate, atat in interior cat si in exterior. Camerele de supraveghere le intalnim la tot pasul pe strazi, in scoli, in magazine, in institutii si in locuinte. Fixe sau mobile, camerele de supraveghere fac parte din cotidian.

O solutie de supraveghere ar fi cu o camera IP, deoarece are o calitate foarte buna, este practica si are un pret accesibil pentru utilizatori. Camera IP este o camera video, folosita in special pentru supraveghere, care poate transmite date si informatii printr-o retea de calculatoare si internet. Camerele de supraveghere IP sunt de doua feluri : camere IP centralizate si camere IP descentralizate. Camerele IP centralizate au nevoie de un dispozitiv de inregistrare video in retea, iar cele descentralizate nu au nevoie de acest sistem, deoarece au functionalitatea de inregistrare incorporate.

Avantajele camerei de supraveghere IP

  • flexibilitea : camerele de supraveghere pot fi mutate oriunde intr-o retea IP inclusive wireless
  • camerele de supraveghere IP ofera securitatea transmisiior de date prin criptare si autentificare
  • accesabilitate de la distanta; imaginile video de la o camera pot fi vizualizate de pe orice calculator sau smartphone
  • audio in ambele sensuri printr-un singur cablu
  • rezolutii bune ale imaginilor
  • transmiterea comenzilor la camera de supraveghere printr-un singur cablu

-camerele de supraveghere IP pot functiona fara o sursa de alimentare separate, alimentandu-se cu energie prin cablul de net

Dezavantajele camerei de supraveghere IP

  • barierele tehnice
  • costul ridicat per camera
  • viteza mai mare de transfer de date in retea
  • vulnerabilitate daca datele sunt transmise in reteau publica de internet.

Camerele IP reprezinta viitorul in materie de supraveghere video, inlocuind vechiul sistem cu camere analog. Sistemele de supraveghere de tip IP, ofera posibilitatea controlului de la orice distanta a obiectivelor , datorita transmisiei imaginilor in timp real prin internet.Imaginile captate cu ajutorul camerelor de supraveghere IP sunt net superioare celor analogice , datorita imaginilor imbunatatite dar si cresterea numarului de detalii inregistrate.

Prezenta camerelor de supraveghere este din ce in ce mai necesara, indiferent daca vorbim de locuinta, birou, spatiu public. Prin prezenta lor s-a demonstrat o scadere a infractionalitatii, o crestere a sigurantei si sa ofere un control pentu autoritati.