Lista celor mai dificile intrebari la examenul auto

deal-v1329341246Examenul teoretic pentru obtinere permisului de conducere poate fi extrem de dificil datorita faptului ca exista o serie de intrebari capcana care apar aleatoriu si care ii pot pune in dificultate chiar si pe doritorii de permis care s-au concentrat cu atentie si seriozitate pe pregatirea teoretica. Examenul teoretic pentru obtinerea permisului poate deveni extrem de frustrant mai ales dupa o serie de incercari nereusite. Sfatul instructorilor auto este acela de a da atentie atat intrebarilor dificile completand cat mai multe chestionare pregatitoare cat si intrebarilor simple la care se poate gresi din viteza sau neatentie.

In urma staticilor realizate pe doritorii de permis care au sustinut examenul teoretic in anul 2014, s-a putut determina exact care sunt intrebarile care pun cel mai des probleme examinatilor.

1. Ce risca un conducator auto daca are defectiuni grave la mecanismul de directie?

La aceasta intrebare exista o singura varianta corecta de raspuns insa numerosi examinati gresesc selectand mai multe variante. Iata care sunt optiunile de raspuns, cu mentiunea ca raspunsul corect este varianta: a)

 • A) amenda contraventionala, retinerea certificatului de inmatriculare precum si retinerea permisului de conducere in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule;
 • B) amenda contraventionala;
 • C) amenda contraventionala si retinerea certificatului de inmatriculare.

Conducerea unui automobil cu probleme la sistemul de directie este considerata o problema extrem de grava si este sanctionata ca atare.

2. Anularea sau suspendarea permisului pentru neacordarea prioritatii pietonilor angajati in traversare

Intrebarile privitoare la modul de sanctionare pentru contraventii sunt cele mai des gresite la examenul teoretic pentru obtinerea permisului de conducere. Trebuie intelese corect diferentele dintre notiuni precum anularea sau suspendarea permisului de conducere. Variantele de raspuns pentru aceasta intrebare sunt urmatoarele, cu mentiunea ca varianta corecta este b), iar cel mai des examinatii gresesc alegand varianta a):

 • A) prin anularea permisului de conducere;
 • B) prin amenda contraventionala si suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule;
 • C) prin amenda contraventionala si puncte de penalizare.

3. Reducerea de viteza, obligatorie sau nu la trecerea de pietoni?

Alta serie de intrebari care pun probleme candidatilor sunt cele legate de obligativitatea reducerii de viteza. La intrebarea care se refera la acest subiect, variantele de raspuns sunt urmatoarele, cu mentiunea ca variantele corecte sunt b) si c), iar cea mai des intalnita greseala este alegerea tuturor variantelor.

 • A) la trecerile de pietoni;
 • B) la semnalul politistului de frontiera;
 • C) la intalnirea indicatorului cedeaza trecerea.

Este important de subliniat faptul ca in codul rutier nu este mentionata obligativitatea de a reduce viteza in dreptul trecerilor de pietoni.

4. Cum se opreste o hemoragie?

Unul dintre subiectele la care examinatii sunt adesea cel mai slab pregatiti este, in mod ciudat, cel care tine de siguranta si prim ajutor. Cei mai multi viitori soferi se gandesc ca aceste intrebari sunt extrem de simple si aleg sa nu le dea mare atentie atunci cand studiaza. Variantele de raspunsuri DRPCIV la intrebarea legata de oprirea unei hemoragii sunt urmatoarele, cu mentiunea ca varianta corecta de raspuns este c) iar cea mai des intalnita greseala este selectarea variantei a)

 • A) dezinfectarea ranii, pansarea si aplicarea atelelor;
 • B) ridicarea membrului accidentat in pozitie verticala;
 • C) actiunea compresiva asupra vasului lezat sau aplicarea garoului.

5. In ce situatii se dispune retinerea permisului de conducere?

Crearea confuziei intre retinere, suspendare si anulare a permisului de conducere este de multe ori motivul pentru care examinatii gresesc acest gen de intrebari in timpul examenului teoretic. Aceasta intrebare este una dintre cele mai des gresite intrebari capcana datorita punctului b) din variantele de raspuns, care nu este privit drept o contraventie dar care este in realitate o problema ce poate duce la ridicarea permisului. La aceasta intrebare, variantele de raspuns sunt urmatoarele, cu mentiunea ca varianta corecta de raspuns sunt toate punctele, iar cea mai des intalnita greseala este selectarea variantelor a) si b).

 • A) pentru neacordarea prioritatii de trecere;
 • B) permisul de conducere este deteriorat;
 • C) permisul de conducere prezinta modificari, stersaturi sau adaugiri.