admin

Avantajele tomografiei oculare

Avand in vedere o tomografie oculara, orice perosana care se confrunta cu anumite probleme ale ochilor poate fi sigura de faptul ca poate scapa de o astfel de problema. Aceasta examinare este foarte importanta inainte de a se lua orice fel de decizie in ceea ce priveste o anumita interventie pe care un pacient trebuie sa o faca pentru a trece peste problema cu care se confrunta. O astfel de investigatie oftalmologica ofera toate informatiile de care medicul are nevoie pentru a lua cea mai buna decizie in cazul unui pacient. Medicul isi poate da asadar cu parerea cu privire la starea de sanatate a pacientului si poate lua decizia cea mai buna din acest punct de vedere.

De ce o tomografie oculara este o solutie buna?

Alegand o tomografie oculara, vei lua o deciziew buna pentru ca aceasta interventie este una usor de facut. O astfel de interventie este una non-invaziva, ea fiind realizata de un diuspozitiv de ultima generatie. In acest fel, un astfel de dispozitiv se foloste de valuri de lumina pentru a face poze in sectiunea indicata. Medicul oftalmolog reuseste sa investigheze retina, corneea, dar si nervul optic pentru a identifica care este problema cu care se confrunta un anumit pacient.

Pe baza acestei tomografii, acesta pune un diagnostic, de aceea se poate urmari raspunsul la tratamentul pentru glaucom sau al bolilor retiniene precum ochiul diabetic sau degenerarea maculara legata de varsta. O astfel de diagnosticare se desfasoara punandu-se picaturi in ochi, ele marind pupila. In acest fel se faciliteaza semnificativ examinarea retinei. Echipamentul scaneaza ochiul fara a-l atinge, iar aceasta scanare dureaza pentru aproximativ 5-10 minute.

O astfel de tomografie oculara este recomandata pacientilor care au o provire incetosata sau celor care percep op imagine alterata, de aceea mediculk le poate spuen acestora care este optiunea cea mai buna pentru ei, astfel incat sa trateze o astfel de problema. Investigatia este recomandata asadar pacientilor care percep imagini distorsionate, curbate sau inclinate. Este recomandata o tomografie pentru a analiza ochiul pentru ca ea nu iradiaza. De asemenea, nu se vor foilosi razele X sau substantele de contrast. In acelasi timp, o astfel de tomografie este avantyajoasa pentru ca nu implica o anestezie locala. Rezultatele sunt oferite in aceest fel in cel mai scurt timp. Acestea pot fi si comparate pentru ca eficienta tratamentului sa fie cat mai buna.

O astfel de tomografie nu presupune nici un fel de contraindicatie, de aceea ea este o optiune pe care orice persoana trebuie sa o aiba in vedere. Aceasta se poate repeta ori de cate ori este necesar, de aceea oricine poate sa aiba aceata tomografie in vedere. Medicii specialisti va stau la dispozitie cu ea, astfel incat problemele cu care va confruntat isa fie rezolvate intr-un timp cat mai scurt. O astfel de tomografie este asadar o alegere indicata pentru o persoana care doreste sa afle mai multe despre starea sa de sanatate. Ea este recomandata de catre medic, acesta oferindu-va toate detaliile de care aveti nevoie pentru ca operatia sa decurga corespunzator.