sisteme automatizare

Alexandra

Cum devin mai eficiente pompele submersibile cu ajutorul sistemelor de automatizare

sisteme automatizare

sisteme automatizare

Pompele submersibile sunt echipamente esentiale intr-o gama variata de arii de activitate. Atat la nivel rezidential, cat si la nivel industrial, cu ajutorul pompelor submersibile sunt simplificate procese care, altfel, ar implica eforturi uriase sau ar fi chiar imposibile. In zonele izolate, pompele submersibile ajuta la alimentarea gospodariilor cu apa potabila si menajera, in vreme ce multe dintre culturile agricole sunt irigate tot multumita acestui tip de echipament.

La nivel industrial, pompele submersibile se pot utiliza in cadrul rafinariilor de petrol, dar si in alte domenii. Ele ofera posibilitatea obtinerii unor sisteme de drenare de amploare, extrem de eficiente, pot fi folosite pentru gestionarea canalizarilor sau pentru exploatarea terenurilor agricole extinse pe spatii largi. Pentru a putea sa isi indeplineasca rolurile la un nivel atat de complex, pompele trebuie sa fie controlate in mod inteligent, prin sisteme automatizare.

Pompele submersibile si sistemele de automatizare

O pompa submersibila are multiple roluri, ceea ce ii permite sa fie integrabila intr-o gama variata de domenii. La nivel rezidential, pompa se utilizeaza de cele mai multe ori pentru a extrage apa dintr-o sursa aflata la mare adancime. Pompele moderne, extrem de performante, pot sa impinga catre suprafata apa aflata la adancimi de peste 30 de metri. In cazul gospodariilor care locuiesc in zone in care nu exista retea publica de alimentare cu apa, pompele sunt solutia perfecta.

Exista si pompe de apa uzata, folosite pentru golirea foselor septice sau pentru drenarea apei pluviale din diverse spatii. Inclusiv pivnitele inundate pot fi golite de apa cu ajutorul unei pompe submersibile. Si la nivel industrial se poate folosi acest tip de echipament intr-o multime de domenii, pentru eficientizarea activitatii companiilor. Insa pompele sunt mult mai utile in cazul in care sunt completate prin sisteme de automatizare. Iata de ce!

Activitate sigura si controlata – functionarea oricarui echipament utilizat la nivel industrial poate fi controlata prin intermediul resurselor umane, insa acest aspect poate sa creeze contextul perfect pentru aparitia erorilor de productie. In foarte multe domenii, fiecare eroare poate sa provoace pierderi uriase. 

De asemenea, erorile de utilizare ale echipamentelor complexe pot sa genereze si accidente grave. Prin intermediul unor sisteme de automatizare eficiente, functionarea este controlata in mod computerizat si totul devine mult mai precis. In plus, se castiga timp pretios, atunci cand pompa se foloseste pentru drenaj. 

Profitabilitate excelenta – prin automatizare, toate procesele efectuate de pompele submersibile sunt eficientizate la maximum. Astfel, timpul necesar pentru procese precum extractia petrolului va fi scurtat, ceea ce va conduce la o productie mai rapida si, in final, la profit mai bun. 

Productie continua – controlul pompelor submersibile prin intermediul sistemelor de automatizare este unul lipsit de eroare. Pompele vor functiona in mod programat, fara a fi necesara interventia umana in activitatea lor. Astfel, ai garantia ca productia va merge la flux continuu, fara intarzieri si fara riscuri.

Daca esti interesat de implementarea sistemelor de automatizare in cadrul companiei tale pentru eficientizarea pompelor submersibile, acceseaza Electrotehnics.ro! Descopera cum poti beneficia de cele mai bune sisteme existente pe piata, in asa fel incat pompele pe care le folosesti sa fie eficientizate la maximum, iar profitul firmei tale sa se imbunatateasca!