Cum să ai grijă corespunzător de anvelopele tale

Atunci când te gândești la îngrijirea mașinii tale nu ai neapărat în minte întreținerea anvelopelor. Dacă te gândești la un nivel superficial, acest aspect nu pare atât de important precum buna funcționare a motorului, sistemul de climatizare sau alte elemente de acest gen. Dar, anvelopele sunt foarte importante pentru buna funcționare a unui autoturism și trebuie îngrijite corespunzător astfel încât drumurile să fie cât mai line și lipsite de probleme. 

Am creat mai jos o listă cu idei din care te poți inspira cu privire la îngrijirea cauciucurilor tale ca la carte:

Evită șocurile multiple – pentru a menține anvelopele tale într-o stare cât mai bună evită șocurile de orice tip. La fiecare frânare intensă suprafața anvelopei de uzează. Astfel că, dacă ai un stil de condus mai agresiv sau să spunem sportiv, este posibil ca roțile tale să se uzeze ceva mai repede comparativ cu cele ale unui șofer care are un stil de condus preventiv și evită pe cât posibil frânarea bruscă în trafic. De asemenea, trebuie să fii atent și la suprafețele pe care mergi și să eviți contactul cu substanțe care ar putea periclita calitatea anvelopelor tale și buna lor stare de funcționare.  

Dacă ai un set de anvelope noi , nu uita să-i faci rodajul – să zicem că ai niște anvelope 245/45 R18 noi nouțe de pe e-roti.ro pentru mașina ta, nu te arunca din prima la viteze mari. Anvelopele noi vin din fabrică cu un strat subțire de lubrifiant pe suprafața lor, așa că e important să fii atent cu ele la primele ture de folosire și să mergi cu o viteză medie, pentru a nu uza din prima suprafața roții. Măcar primii 200 de kilometrii cu anvelopele cele noi trebuie condus la un nivel constant, fără să forțezi prea mult noile achiziții. 

Ai grijă să verific presiunea constant – un alt aspect ce poate duce la uzarea unor cauciucuri este slăbirea presiunii din varii motive. Cum se poate verifica presiunea roților? Ei bine este necesar să ai în trusa mașinii un manometru. Operațiunea este simplă, dar trebuie realizată într-un moment în care roata este rece, de preferat dimineața. Scoți capacul de valvă și atașezi aparatul acolo, iar ulterior ți se va afișa valoarea presiunii. Nu te speria dacă auzi un sunet la scoaterea capacului, este complet normal.

Când faci verificarea mașinii la service roagă-l pe mecanic să se uite și la roți – este o metodă simplă de a întâmpina diverse erori despre care poate tu în necunoștință de cauză nu îți dai seama. Așa că pentru a te asigura că totul este în regulă, atunci când mergi la service pentru controlul mașinii insistă să acopere și o verificare a anvelopelor astfel încât să știi că totul este în regulă și poți circula în parametrii optimi.

Așadar, acesta au fost ideile care te pot ajuta să ai grijă corespunzător de anvelopele tale și să le prelungești viața pentru cât mai mult timp. Tu câte dintre ele le pui deja în practică?