AncaP

Azerbaidjan, o tara care nu seamna cu nimic din ce ai vazut pana acum

activitati, atractii, Azerbaijan, natura, o tara care nu seamna cu nimic din ce ai vazut pana acum, peisaje, vacanta

Aflata la intersectia dintre Europa si Asia, Azerbaidjan, « Tara Focurilor », este o tara care se deschide din ce in ce mai mult in fata turismului si care chiar are ce oferi turistilor. O tara plina de contradictii care merita sa fie viztata.

Istorie, petrol, peisaje uimitoare si multe altele. Azerbaidjan este o destinatie turistica care a cunoscut o dezvoltare rapida datorita petrolului. Baku, capitala sa cosmopolita se afla la malul marii Caspiene si este foarte bogata in resurse petrolifere. In jurul sau se afla o zona semi-desertica. Baku are un centru istoric clasat in Patrimoniul Mondial Unesco si o multime de zgarie- nori noi. Dar mai nou, Azerbaidjan incearca sa se faca cunoscuta prin intermediul turismului.

Care sunt principalele atractii de aici?

Yanar Dag sau muntii arsi. Adica un sit exceptional care adaposteste buzunarele de gaz care ard in continuu din anul 1950. Pe peinsula Absheron, flacarile pot sa ajunga chiar si pana la 10 metri.

In partea de nord a marii Caspiene, nu foarte departe de Baku, in satul Mehemmedi, se afla un alt fenomen care trebuie neaparat descoperit. Este voba despre un loc mitic, unde se pot face cele mai frumoase drumetii.

Gobustan si Parcul National Shirvan. O alta curiozitate a tarii care iti va permite sa profiti din plin de virtutile terapeutice al namolului. Rezervatia Gobustan adaposteste gazele si pisici salbatice, dar si cele mai superbe petroglife.

Al doilea oras ca marime de aici este Gadnja, cu un hotel impresionant, cu pietele cu covoare si cu moscheea Shah Abbas. In afara orasului, te poti aventura pe potecile din Micul si Marele Caucaz, sa admiri cele mai autentice satucuri si sa descoperi peisajele exceptionale pe care le au muntii de oferit.

Trebuie deci neaparat sa te lasi hitpnotizat de flacarile din Yanar Dag, sa incerci sa degusti caviar pe malul marii, sa te plimbi prin bazarele foarte aglomerate de aici, sa admiri indemanarea ancestrala artizanilor din Lahji si sa te las fermecat de orasul lor… sa admiri bogatiile trecute si prezente ale tarii aurului negru…