Cainele lui, pisica ei

Caini si PisiciSe pare ca statisticile spun ca barbatii prefera sa aiba un caine ca animal de companie, in timp ce femeile prefera pisicile. S-au efectuat diverse studii pentru a explica semnificatia din spatele acestor preferinte, insa, nu s-a atins nici un fel de concluzie concreta.

Probabil ca barbatii asociaza comportamentul cainilor cu comportamentul pe care si-l doresc de la o femeie si de aceea prefera compania acestor animale. Cainii sunt niste fiinte foarte loiale, prietenoase, nu se plang niciodata si vin la stapan de fiecare data cand sunt chemati de catre acesta. Ei sunt intotdeauna fericiti, nu sunt prefacuti si nu se plang niciodata de neglijenta stapanului. De asemenea, cainii sunt mult mai activi fizic, spre deosebire de pisici, care nu fac decat sa se relaxeze.

Femeile, pe de alta parte, sunt fiinte mai complexe, cu mai multa inteligenta decat cainii si, totodata, cu mai multe fete. De regula, ele daca sunt rugate de catre barbati, sa faca un anumit serviciu, au obiceiul de a pune le conditii.

In schimb, femeile prefera sa aiba o pisica drept animal de companie. Pisicile sunt mai curate, mereu tind sa se aranjeze si nu suporta murdaria, spre deosebire de caini, care nu au nicio problema in a se juca in cel mai neglijent loc. O asemanare perfecta cu personalitatea femeii, fiinta cocheta, ordonata si curata. Pisicile, ca si femeile, adora sa fie rasfatate.

Un alt punct de vedere este faptul ca barbatii prefera sa stea in compania cuiva care poate fi educat, antrenat si supus. Ei doresc ca partenerul sa actioneze precum i se cere, fara ezitare si fara indoiala. Acest lucru functioneaza in mare parte cu un caine si, uneori, functioneaza si cu o femeie. Insa, acest lucru nu prinde si la pisici, acesta fiind unul dintre motivele pentru care barbatii sunt susceptibili in privinta acestora. Pisicile fac doar ce vor ele, nu si ce vor stapanii. Aceasta latura a pisicii este asemanatoare cu personalitatea femeii, de aceea barbatii sunt mereu suspectii in privinta lor.

Tot un studiu arata faptul ca pisicile cauta mai mult compania femeilor si se simt mai confortabil in bratele lor decat in cele ale barbatilor. Acest studiu a fost efectuat de catre cercetatorii de la Universitatea din Viena ‘Konrad Lorenz Research Station and Department of Behavioral Biology’. Acestia au gasit cateva explicatii pentru aceste preferinte, printre care:

  • Atingerea mai suava a femeii pe blanita pisicii, spre deosebira de mana aspra a barbatului, este mult mai adorata de micutul animal.
  • S-a gasit o asemanare si intre timbrul vocal al femeii, mult mai subtire si delicat decat al barbatului, cu mieunatul pisicii. Se pare ca felinele agreaza mai mult sunetele emise de catre o femeie si de aceea cauta mai mult compania lor.
  • Femeile au obiceiul de a acorda mai multa grija si atentie animalelor de companie. Cum pisicile sunt mereu in cautare de afectiune, le este mult mai usor sa interactioneze cu reprezentantele sexului frumos.

Aceste similarități de personalitate sunt cel mai probabil legate de motivele pentru care barbatii preferă câinii și femeile prefera pisicile.