pompe cu tocator

Alexandra

Care este rolul unei pompe cu tocator intr-o locuinta?

pompe cu tocator

Multi nu stiu acest lucru, dar este foarte posibil ca locuinta lor sa prezinte pompe cu tocator – fie sub fosa septica sau undeva in apropierea casei lor (la nivelul conductelor subterane). Totusi, astfel de pompe nu sunt prezente, de regula, la nivelul locuintelor sau al blocurilor.

Evident, exista conditii speciale care trebuie indeplinite de o anumita locuinta sau zona pentru ca aceasta sa beneficieze de tratamentul unei asemenea pompe, dupa cum s-ar spune. Apoi, trebuie sa stii si ce s-ar intampla daca aceasta s-ar defecta – in termeni scurti, conducta de canalizare s-ar infunda.

Ce face o pompa cu tocator?

Dat fiind numele acesteia, este clar ca o astfel de pompa toaca – gunoaie, reziduuri, deseuri si asa mai departe. Toate acestea pot ajunge la nivelul unei conducte de canalizare prin diferite metode, toate situate in casa ta. De altfel, probabil stii cat de usor se poate infunda o conducta – aici, aceste pompe cu tocator sunt foarte utile.

Ele se ocupa de reziduuri, previn infundarea conductelor, precum si refularea, in cazul in care ai un bazin de colectare al apei uzate in subsolul sau subteranul casei tale.

Ce fel de locuinte pot prezenta o astfel de pompa?

Inainte de a discuta despre locuinte, este important sa iei in considerare si terenul. Mai exact, va fi destul de greu pentru o conducta de canalizare sa duca apa uzata catre sistemul public de canalizare in cazul in care aceasta se afla intr-o zona mai joasa decat sistemul mentionat.

Apele uzate sunt greu de transportat prin tevi, datorita riscului de infundare. Tocmai de aceea, este nevoie de amplasarea strategica de pompe cu tocator in zonele joase, pentru ca apa uzata sa ajunga la destinatie.

Apoi, chiar si proprietarii pot alege instalarea unei astfel de pompe la sistemul lor de canalizare. Chiar daca nu este extrem de popular in Romania, un sistem de eliminare al gunoiului conectat la canalizare poate fi usor instalat intr-o bucatarie (acesta poate gestiona doar deseuri de marimi mici). Prezenta unui astfel de sistem implica si necesitatea unei astfel de pompe.

Cum ai grija de pompa ta cu tocator?

Foarte simplu – ai grija ce arunci in canalizarea casei tale, anume in chiuveta, in vasul WC, in scurgerile din baie si asa mai departe. Gunoaiele nu sunt separate prin minune de conducte si nu raman, in niciun caz, intr-un loc special amenajat pentru acestea.

Deseurile vor ajunge cu siguranta in sistemul public de canalizare. Totodata, daca apa transportata din sistemul tau de canalizare este prea uzata, exista riscul sa blochezi/infunzi canalizarea intregii zone in care locuiesti, in functie de gravitatea situatiei.

Doar asa poti avea grija de aceste pompe cu tocator!

In cazul in care esti nevoit sa cumperi o pompa noua sau lucrezi in domeniu si trebuie sa te ocupi de achizitionarea si instalarea unei astfel de pompe, poti rezolva problema rapid daca verifici magazinul online TopStrong. Acesta are la dispozitie tot felul de pompe – calitatea si pretul avantajos sunt garantate!

Arunca o privire in acest magazin online si descopera selectia de scule, unelte si echipamente profesionale, concepute in mod special pentru mesteri incepatori, experti si nu numai!