Aiosif

Care sunt alimentele care iti pot ameliora digestia?

Alimentele tale sa fie medicamentele tale.  Daca esti de accord cu aceasta afirmatie, iata in acest caz o lista cu alimente de integrat la tine in meniu pentru a stimula si ameliora digestia.

Hand on belly

Marul. Datorita pectinei si protopectinei pe care le contine, doua fibre insolubile, care vor actiona in asa fel incat sa elimine reziduurile acumulate, marul este un aliat de pret pentru sistemul digestiv. In plus, mai contine si acid pectic, ideal pentru stimularea tubului digestiv. Merele consumate cu coaja cu tot sunt mai benefice fata de cele sub forma de suc sau compot.

Feculentii si cerealele integrale. Paine integrala, orez brun, paste, cartofi… toate aceste alimente sunt indicate pentru un bun tranzit intestinal. Sunt foarte usor de consumat si de digerat si permit organsmului sa isi faca plinul de energie. In caz de diaree, grisul si orezul sunt cele mai bune.

Ananasul. Ananasul contine bromelina care va accelera absorbtia de proteine si de fibre precum celuloza si hemiceluloza care vor facilita digestia. Bromelina din ananas este cea mai buna si pentru asimilarea proteinelor din carne si peste. Se poate consuma la sfarsitul mesei la fel ca in cazul fructului kiwi.

Ghimbirul. Este un aliat de pret pentru a stimula functionarea bilei. Contine cele mai bun enzime, ideale pentru sanatatea sistemului digestiv. Daca suferi din cauza balonarilor sau a unor neplaceri cazuate de o proasta functionare a sistemului digestiv, poti presara peste toate preparatele ghimbir. Rezultatul te va surprinde cu siguranta.

Semintele de in. Se pot amesteca rasnite cu alte fibre, precum cele continute de fulgii de ovaz, deoarece organismul nu le poate digera. Contin si o cantitate deloc de neglijat de acizi grasi omega 3.

Perele. In cazul in care te confrunti cu un sistem digestiv mai fragil, cel mai bine ar fi sa apelezi la pere. Sunt foarte bogate in fibre si sunt cele mai bune contra constipatiei. La fel ca si merele sunt foarte benefice si delicioase cu tot cu coaja.

Alimente de evitat daca te confrunti in mod regulat cu probleme ale sistemului digestiv- citricele, cafeaua, condimentele, ardeii, dar si untul sau fripturile