Aiosif

De ce sa vizitezi China?

Asia adaposteste 48 de tari. Atunci intrebarea logica este urmatoarea: de ce sa vizitezi China si nu o alta tara din Asia? Vom raspunde la aceasta intrebare in cele ce urmeaza.

china

Deoarece China este una din cele mai mari tari de pe planeta, gasim aici o multime de situri turistice, numeroase find cele care au fost incluse pe lista patrimoniului mondial Unesco. In 2014, China numara numai putin de 45 de situri inscrise pe lista patrimoniului mondial, dintre care 10 in patrimoniul natural, 28 in patrimoniul cultural, 4 in patrimoniul cultural si natural si trei peisaje culturale, cele mai cunoscute fiind Marele Zid Chinezesc, armata din teracota a imparatului Qin de la X’ian, grota Mogao de la Dunhuang, palatul Potala din Tibet si muntii Galbeni.

chinaa

Orase istorice : Beijing, X’ian, Luoyang, Pingyao.

Peisaje naturale: muntii Galbeni, Guilin, Jiuzhaigou, Zhangjiajie, etc.

Orase moderne: Shanghai, Hongkong, etc.

China este, de altfel, o tara plurietnica – pe langa etnia majoritara, Han, 55 minoritati nationale sunt prezente aici printre care Miao, Bai, Yao, Dai, Naxi, etc. Acestea formeaza doar 8% din populatia Chinei si majoritatea sunt stabilite in provinciile Yunnan si Tibet.

chinaaa

Moneda folosita in China este renminbi, un termen ce inseamna literlamente « moneda poporului ». In China turistii vor gasi numeroase case de schimb valutar. In general, hotelurile de 4 sau 5 stele dispun de servicii de schimb valutar insa majoritatea turistilor prefera sa apeleze la serviciile unei banci pentru schimbarea banilor.

China acorda cu o deosebita usurinta vize calatorilor straini. In momentul in care te afli in tranzit este posibil sa iesi fara viza de pe aeroporturile unora din cele mai mari orase: Beijing, Shanghai, Guangzhou, Chengdu, Shenzhen, Kunming, Chongqing, Xi’an, Hangzhou.

Climatul variaza in functie de regiunea in care te afli. Dat fiind intinderea vasta a teritoriului chinezesc si diferentele geografice de la o regiune la alta, in special in materie de relief, fiecare destinatie dispune de propriile sale caracteristici. Bucataria chinezeasca  este iarasi distincta, in functie de regiune.