Alexandra

Care sunt motivele pentru care femeile apeleaza la labioplastie?

Operatia de labioplastie se efectueaza pentru a corecta labiilor mici. Printre cauzele care stau la baza acestei malformatii se numara tulburarile hormonale, ca urmare a sarcinii sau poate aparea inca din nastere. 

Aceasta operatie se recomanda femeilor care doresc sa se simta cat mai confortabil in propriul corp si care doresc sa evite senzatia de durere provocata de statul pe scaun sau activitatile sportive intense. Operatia de labioplastie dureaza o ora si se face cu ajutorul unei anestezii locale. Scopul acestei operatii este de a extrage resturile in exces si de a reda confortul pacientei. Dupa extragerea tesuturilor, labia va fi cusuta cu fire resorbabile care vor fi indepartate la 6 zile de la efectuarea operatiei. 

Corectarea labiilor este o procedura chirurgicala care modifica dimensiunea si forma labiilor. Motivele unei astfel de operatii pot fi de natura estetica sau functionala, cum ar fi atunci cand aveti probleme in timpul sportului sau in timpul actului sexual.

Pretul unei labioplastii poate varia in functie de amploarea procedurii si de experienta chirurgului. Ca si in cazul oricarei proceduri chirurgicale, exista riscuri si posibile consecinte associate interventiei chirurgicala. Printre acestea se numara: dureri, umflaturi, sangerare, infectie si cicatrici. De asemenea, poate aparea si o schimbare a sensibilitatii in zona labiilor.

Este important sa solicitati sfatul unui medic chirurg cu experienta inainte de a fi supusi unei operatii de labioplastie. Ingrijirea personala si controalele regulate sunt, de asemenea, importante pentru a identifica si trata posibilele complicatii.

Printre cele mai frecvente motive pentru care pacientii apeleaza la labioplastie se numara: motivele estetice, cele functionale sau chiar si psihologice. Multe femei simt ca labiile lor sunt prea mari sau au o forma neuniforma si doresc sa fie corectate pentru a se simti mai confortabile si mai increzatoare in sine. Pentru unele femei, labiile supradimensionate pot fi inconfortabile sau chiar provoca dureri atunci cand fac exercitii fizice sau poarta haine stramte. Operatia de labioplastie poate ajuta la imbunatatirea increderii in sine si astfel la reducerea stresului psihologic.

Exista femei care apeleaza la aceasta procedura din motive medicale. In cazuri extrem de rare, labiile prea mari pot duce la infectii sau inflamatii care fac necesara corectarea acestora printr-o operatie.

Unele femei apeleaza la labioplastie penntru imbunatatirea vietii sexuale. Aceasta interventie poate ajuta femeile sa se simta mai confortabil in timpul actului sexual si, astfel, sa isi imbunatateasca experienta sexuala.

Cunoscuta si sub denumirea de intinerire vaginala, labioplastia este o procedura de chirurgie plastica care implica modificarea labiilor mici (buzele interioare) si a labiilor mari (buzele exterioare). Se face de obicei din motive cosmetice.

Pentru majoritatea oamenilor, labioplastia nu este necesara din punct de vedere medical. Mai degraba, este o procedura cosmetica pe care femeile aleg sa o faca, deoarece considera ca au nevoie de o labie mai mica sau mai scurta. Alte femei sunt preocupate de aspectul lor prin purtarea lenjeriei de corp sau a unui costum de baie, in timpul mersului, al sportului sau felul in care acestea arata in haine foarte stramte pe corp. De asemenea, altele prezinta dureri sau sunt iritate in timpul statului pe scaun.

Pentru a discuta despre primii pasi pentru labioplastie te invitam sa vizitezi Clinica Chirurgie Plastica Zone Medical Estet. Dr. Eugen Turcu te va indruma cu privire la pasii necesari, iar echipa sa de medici specialisti iti vor oferi toate informatiile despre labioplastie pret.