admin

Ce este o pergola si de ce merita luata in considerare?

Unul dintre visurile comune ale oamenilor este acela de a avea o casa cu gradina, in care sa se poata retrage dupa fiecare zi de munca si sa obtina relaxarea bine meritata. Dorintele se diversifica atunci cand vine vorba despre amenajarea gradinii . Unii oameni vor piscina, altii o livada plina de pomi fructiferi, altii o mica sera pentru legume iar altii o simpla pergola cu ajutorul careia sa obtina umbra, o extindere eleganta a spatiului locativ si protectie impotriva diversilor factori externi.

Ce este o pergola?

Este o constructie pentru curte gandita pentru umbrire si protectie impotriva factorilor externi. Aceasta poate fi construita din aluminiu, lemn, PVC sau metal si daca este bine realizata poate genera si alte avantaje. Spre exemplu, pergola poate avea un rol estetic incredibil de placut.

In momentul in care construiesti o pergola trebuie sa ai in vedere cateva aspecte:

  • Rezistenta pe termen lung a constructiei. Desi lemnul poate parea materialul perfect, in timp este destul de pretentios. Din acest motiv, expertii recomanda mai degraba pergolele din aluminiu;
  • Flexibilitatea de care da dovada. Pentru a obtine flexibilitate, cei de la Eurotenda recomanda pergolele retractabile. Acestea pot juca rol de umbrire pe timp de vara, insa pot fi si indepartate in functie de nevoi;
  • Functiile de care dispune. Da! Pergolele moderne pot fi dotate cu tot felul de functii, cum ar fi posibiltiatea de a fi automatizate si controlate printr-o simpla telecomanda;
  • Partea estetica. Nu in ultimul rand, trebuie sa se tina cont de partea estetica a pergolelor. Amenajarea spatiului exterior poate sa depinda extrem de mult de modul in care este amenajata aceasta constructie. Din fericire, tehnologiile moderne de realizare a materialelor au adus o multime de modele cat se poate de interesante, mai ales la produsele din aluminiu sau PVC.

De asemenea, conteaza foarte mult cine monteaza pergola. Micile detalii, precum prinderile pot face o uriasa diferenta intre o pergola eficienta si una mai putin eficienta.

Cui ii sunt destinate pergolele?

In principiu, oricarei persoane care locuieste la casa si vrea sa transforme spatiul exterior intr-un loc perfect pentru relaxare. O pergola buna poate sa tina departe ploaia si zapada, poate sa faca umbra in cele mai insorite zile si poate crea o senzatie psihica de confort datorita modului in care arata.

Este scumpa o pergola?

Reprezinta o investitie, insa nu este una uriasa. Daca tii cont de faptul ca investitia este pe termen lung ( chiar pe viata), este o achizitie cu adevarat inteligenta.