Aiosif

Ce nu trebuie sa faci dimineata? Greseli de evitat

Pentru a fi in forma maxima de-a lungul intregii zile trebuie sa renunti la unele obiceiuri pe care le faci cu siguranta dimineata. Fara sa iti dai seama, dimineata faci unele greseli care te priveaza de energia matinala. Iata ce nu trebuie sa faci dimineata.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu mai da snooze la alarma telefonului

Din ce in ce mai putin persoane se ridica din pat imediat ce aud alarma telefonului. Cei mai multi dintre noi adora butonul snooze de la telefon, unii chiar abuzam de el. Somnul acesta « chinuit » de cateva minute nu este deloc odihnitor, risti sa te trezesti mult mai obosit decat erai inainte. Trebuie neaparat sa scapi de acest obicei total nesanatos. Pentru asta, trebuie sa te asiguri ca dormi cel putin opt ore pe noapte. Pune telefonul cat mai departe de pat. Astfel, pentru a nu trezi toata casa, vei fi nevoit sa te ridici din pat si sa opresti alarma.

alarma

Nu iti mai verifica mail-urile

Inca din primele momente de cand iti deschizi ochii ai un singur gand: sa iti verifici mail-urile. Acest gest nociv are efecte negative asupra moralului tau, risti sa fii prost dispus toata ziua. Dimineata, incearca sa stai departe de aceste surse. Creierul tau nu este inca pregatit sa primeasca toate aceste informatii. Lasa televiziunea, telefonul, laptopul si tableta deoparte. Profita de dimineata pentru a face activitati relaxante: ia micul-dejun, savureaza-ti in linstea ceaiul/cafeaua, uda plantele sau plimba-ti animalul de companie.

alimente

Nu conuma alimente prea consistente

Evita sa iti incepi ziua consumand alimente prea dulci, sarate sau prea grase. O digestie proasta poate fi la originea moralului tau scazut. Consumand astfel de alimente nu vei obtine ernergia necesara de-a lungul intregii zile, vei acumula prea multe calorii. Pacat, nu?  In loc sa iti strici inceputul zilei trebuie sa te gandesti sa consumi doar alimente care ajuta digestia, bogate in vitamine si nutrienti esentiali organismului nostru.

 

Nu te hidratezi

Trebuie sa iti incepi dimineata cu un pahar – doua de apa. Stii si tu ca apa face minuni cu coprul tau. Adaugand cateva felii de minune, benficiile vor fi duble.