admin

Ce sa faci in Sambata de Sus, unul dintre cele mai frumoase sate din Romania?

Daca iti doresti o mica escapada intr-o zona linistita in care sa te poti regasi din punct de vedere spiritual, iti recomandam Sambata de Sus. Satul din judetul Brasov reuseste sa imbine perfect istoria, cu spiritualitatea si cu activitatile inedite, fiind o destinatie foarte buna de weekend.

Sambata de Sus dateaza inca din anul 1437 si de-a lungul timpului a adunat o multime de cladiri, monumente si personalitati ce au desenat intr-un fel sau altul istoria Romaniei. Cel mai important personaj nascut aici a fost, fara doar si poate, Arsenie Boca.

Nu trebuie sa fii foarte religios pentru a te bucura din plin de aceasta zona, insa. Exista o multime de alte lucruri pe care le poti face cu cea mai mare placere.

Ce poti face si ce poti vizita in Sambata de Sus?

  1. Manastirea Sambata. Este un lacas de cult ctitorit de Constantin Brancoveanu in anul 1696. Situata la poalele muntilor Fagaras, Manastirea este un cadru perfect pentru poze si relaxare. In jurul sau vei descoperi izvoare montane, paduri seculare si o fauna foarte bogata.
  2. Castelul Brancovenesc. Este un ansamblu de cladiri care te vor incanta prin istorie si peisaje. Palatul construit in secolul XIX este piesa centrala a ansamblului, insa vei descoperi o multime de alte lucruri interesante, cum ar fi pivnitele Brancovenesti sau poarta de piatra care ofera accesul turistilor.
  3. Chilia lui Arsenie Boca. Este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din ultima vreme. Daca vrei sa o descoperi, va trebui sa astepti in rand cu numerosi alti credinciosi. Merita, insa, sa cunosti locul unde si-a trait viata parintele;
  4. Aventura Parc. Dupa ce ai vizitat tot ceea ce este de vizitat in zona, poti incerca sa te bucuri de aventura. Vei face acest lucru in Aventura Parc Dragus, unde te poti catara prin copaci, poti juca mini golf, poti trage cu arcul sau poti aluneca pe tiroliene.
  5. Herghelia din Sambata. Un alt obiectiv foarte important este Herghelia fondata in 1874. Cu numerosi cai din rasa Lipitan, proveniti de la herghelia cu acelasi nume din Slovenia, este un obiectiv ce merita bifat.

Daca vrei sa mergi in Sambata de Sus in mod organizat, cei de la Scorilotravelvacante iti ofera cateva pachete foarte interesante pe care le poti incerca.