Turist in Bucuresti. Cum sa descoperi capitala Romaniei ca un turist, chiar daca locuiesti in ea?

turist in bucurestiBucurestiul este unul dintre orasele cosmopolite ale Europei, in care fiecare gaseste exact ceea ce il intereseaza. Cei care iubesc muzica au zeci de concerte si festivaluri pe toate gusturile, cei care apreciaza mancarea, pot descoperi restaurante aduse din toate colturile lumii iar cei care doresc sa cunoasca istorie, cladirile seculare sau muzeele din oras sunt mereu acolo.

Oricine poate sa fie turist in Bucuresti, chiar si cei care locuiesc in oras inca de cand s-au nascut. Sunt atat de multe lucruri de facut, incat indiferent de prognoza meteo, de buget si de alti factori, se gaseste mereu ceva de facut.

Evident, pentru a nu lasa acesti factori sa intervina in buna desfasurare a zilei, trebuie sa se faca un plan cat se poate de corect, pentru ca sunt multe obiective influentate in mod serios de ei.

Ce trebuie avut in vedere in momentul in care se decide cunoasterea Bucurestiului din punct de vedere al unui turist?

Planificarea este extrem de importanta. Chiar daca este vorba despre o singura zi de hoinareala prin oras, trebuie sa se stabileasca cu exactitate ce urmeaza sa fie facut si vazut. Spre exemplu, o vizita la Muzeul Satului poate sa insemne cateva ore bune de plimbare in aer liber. Tocmai de aceea, in plan trebuie sa fie analizata si vremea pe ore in Bucuresti, in asa fel incat sa nu fie surprize atmosferice. Daca se cauta concerte sau festivaluri, este bine sa se achizitioneze bilete din timp, insa trebuie sa fie gasit un echilibru, in conditiile in care starea vremii poate sa aiba multe de spus. Cel mai bine este sa se cumpere biletele cu aproximativ 2 saptamani inainte, deoarece se poate verifica vremea 15 zile Bucuresti.

Bugetul este si el important. Conform celor de la sitex.ro, capitala Romaniei este un oras in care o zi de vacanta poate sa fie extrem de ieftina, sau extrem de scumpa. Daca se opteaza pentru obiectivele turistice standard, atunci lucrurile pot sta foarte bine din punct de vedere al cheltuielilor. Daca se aleg concerte si evenimente speciale, bugetul va fi unul considerabil.

Transportul trebuie si el planificat. Traficul este o problema destul de mare in Bucuresti. Cea mai buna decizie pentru un turist este aceea de a alege metroul si alte mijloace de transport in comun. De multe ori insa, acestea nu sunt prezente peste tot, asadar se poate alege varianta unui taxi sau variante alternative. Este bine sa se acorde un buget destul de mare pentru transport, daca se doreste flexibilitate cat mai mare.

Micile detalii fac diferenta. Planurile de acasa nu se potrivesc cu cele din targ. Oricat de bine este facut planul, pot aparea lucruri neprevazute, asadar, trebuie sa se acorde atentie micilor detalii si sa se pastreze o doza mare de flexibilitate. De multe ori, o zi planificata in Bucuresti poate aduce cu sine lucruri cu totul neasteptate si inedite.