admin

Ce trebuie sa stii despre epilare?

woman depilating her leg. isolated on white

Epilarea este o necesitate feminina care odata cu trecerea timpului si cu devoltarea tehnologiei, a ajuns sa fie din ce in ce mai nedureroasa si mai prietenoasa cu pielea femeilor. Exista epilatoare ( de regula in clinici profesionale) care ofera epilare definitiva, exista epilatoare cu pensete si exista inca epilatoare cu ceara. Pe http://besty.ro/cel-mai-bun-epilator/ vei gasi cateva modele care iti vor face cu ochiul si cateva informatii utile despre ele. Nu vom vorbi, insa, despre epilatoare, in conditiile in care poti gasi pe www.betsy.ro tot ceea ce te intereseaza, ci vom vorbi despre niste trucuri pe care le poti folosi pentru a obtine o epilare cat mai eficienta.

Care sut aceste trucuri?

Un prim ” truc” care de fapt este un element intrat in constiinta comuna a multor femei, este exfolierea. Inainte de a te epila, fie ca o faci cu laser, cu penseta sau cu ceara, este bine sa te exfoliezi pentru a elimina toate celulele moarte. Rezultatul unei exfolieri corecte este unul foarte placut: o epilare pai rapida si mai usoara, crestere mai grea a firelor de par si o doza importanta de relaxare.

Evita greseala de a folosi uleiuri si lotiuni inainte de a te epila! Nu te vor ajuta cu nimic, ba chiar pot duce la iritatii. Cea mai buna varianta pentru epilare este pe o piele curata, spalata si exfoliata. Asigura-te ca ai o piele uscata, deoarece eficienta este mai mare. in cazul in care nu este chiar atat de uscata precum ar trebui, poti folosi pudra de talc.

Daca folosesti epilator cu pensete, care este de fapt si cel mai popular, este bine sa il folosesti perpendicular pe piele. Daca eviti acest lucru, este posibil sa nu fie apucate bine firele de par iar epilarea sa nu fie eficienta.

Nu in ultimul rand, nu te grabi si foloseste epilatorul inainte de culcare. Seara ai mai mult timp pentru o atentie sporita si poti lasa pielea sa respire foarte bine. Imediat dupa epilare, pielea este sensibila si poate sa se inroseasca si sa se irite. Lasata la aer, fara haine, poate sa se bucure de o ameliorare rapida.

Chiar daca epilarea cu ceara este foarte ieftina, este bine sa iti cumperi un epilator. Acesta te ajuta sa te epilezi mai repede, este eficient pe toate zonele corpului si poate sa fie transportat peste tot cu usurinta. Pe langa asta, are un cost ce nu depaseste 150-200 de lei.