admin

Cele mai intalnite obiecte in care poate fi ascuns un microfon spion

Te-ai gandit vreodata ca ai putea fi urmarit si ascultat? Daca esti o persoana publica sau o persoana cu informatii valoroase, sau daca pur si simplu ai o partenera sau un partener foarte gelosi, atunci exista sanse mari sa ai pe urmele tale o camera spion sau un microfon spion.

Da, este timpul sa te panichezi si sa cauti peste tot, pentru a descoperi daca ai microfoane spion instalate in birou, acasa sau chiar in lucrurile cu care umbli zilnic.

Exista cateva metode care circula pe internet si care te invata cum sa depistezi un microfon spion. Noi iti vom prezenta cele mai intalnite locuri in care sunt microfoanele spion. Asadar, daca ai astfel de obiecte, este bine sa le privesti cu o oarecare neincredere:

  • Stickuri de memorie. Daca ai primit un stick de memorie cadou, din partea unui adversar de afacere, atunci ar trebui sa iti pui cateva intrebari si sa te asiguri ca stickul este un simplu stick, nu si o solutie prin care adversarul poate obtine informatii utile de la tine.
  • Mouse-uri. Tocmai ai primit un mouse cadou, fara un motiv aparent? Ar trebui sa iti pui cateva intrebari. Unul dintre locurile unde se gasesc cele mai multe microfoane spion sunt mouse-urile. De regula, acestea sunt normale si functionale, asadar, este foarte greu sa iti dai seama daca este ceva in neregula.
  • Prizele si prelungitoarele. Microfoanele spion se gasesc in locuri in care nici nu te astepti. De regula, un prelungitor sau o priza pot fi locul perfect pentru o astfel de solutie. In primul rand, nimeni nu se va gandi ca in intrerupator este un microfon si in al doilea rand, acesta are o alimentare continua cu curent electric.
  •  Brichete. Un alt loc foarte popular in care isi gasesc locul microfoanele spion, este bricheta. Dat fiind faptul ca exista foarte multi fumatori, aceasta nu va ridica niciun semn de intrebare. Asadar, atunci cand esti la o intalnire cu cineva si vezi ca acesta isi aprinde o tigara sau ca se joaca cu o bricheta, s-ar putea sa nu il bagi in seama. Cu toate astea, ar trebui sa iti dea de gandit o bricheta care se misca ostentativ pe langa tine.

Exista si alte locuri in care poate fi ascuns un microfon? Da! Fiecare obiect poate sa fie gazda unui astfel de produs, asadar, este bine sa fii atent la fiecare detaliu!