Cui trebuie sa ii oferi un cos cadou de Craciun?

Vezi din ce in ce mai des, in aproape fiecare magazin fizic sau online, cosuri cadou. Este evident ca fiecare magazin are cosuri personalizate, care sa il reprezinte intr-un fel sau altul, insa partea comuna este acest cos. Cosurile cadou au devenit atat de populare, incat sunt oferite in fiecare an, intr-un numar din ce in ce mai mare.

Atunci cand te hotarasti sa oferi cosuri Craciun, spre exemplu, trebuie sa te gandesti cu atentie cui oferi aceste cosuri, deoarece nu toata lumea poate sa primeasca un cos cadou. Spre exemplu, nu poti merge la un copilas sau la sotie cu un cos cadou, din motive evidente: copilasul vrea jucarii sau dulciuri, lipsite de vin, in timp ce sotia vrea un cadou mai personalizat.

Asta nu inseamna insa ca nu ai cui sa oferi cosuri de Craciun. Ba din contra, exista o multime de oameni care ar putea sa se bucure de un astfel de cadou:

  •  Colegii de munca. Sunt primii la care trebuie sa iti zboare gandul atunci cand auzi de un cos de cadou. Colegii de munca sunt alaturi de tine in fiecare zi, te ajuta in demersurile pe care le ai in activitatea ta si cu siguranta, sunt persoane cu care legi o relatie, fie ca este doar una profesionala, fie ca este si una de prietenie. Asigura-te ca achizitionezi cate un cos cadou pentru fiecare dintre colegi, atunci cand este o ocazie mare, cum ar fi Craciuniul si arata-le ca te gandesti la ei.
  • Sefii. Evident, seful trebuie sa primeasca si el un cos cadou. De data asta, incearca sa discuti cu colegii pentru a-i lua ceva mai mare si mai impresionant. Daca sunteti 30 de angajati si va hotarati fiecare dintre voi sa achizitionati cate un cos cadou, s-ar putea sa ii oferiti dulciuri pentru un an intreg, lucru pe care este posibil sa nu il aprecieze atat de mult precum ti-ai dori.
  •  Partenerii de afaceri. Prin daruirea unor cosuri cadou de Craciun catre partenerii de afaceri, poti obtine o multime de avantaje. In primul rand consolidezi legatura cu partenerul respectiv, in al doilea rand ii creezi o datorie morala, ceea ce este un mare avantaj pentru tine si in al 3-la rand, obtii apreciere.