Una dintre cele mai mari atractii din centrele SPA este reprezentata de ciubare. Conform celor de la ciubareala.ro , aceste butoaie din lemn destinate relaxarii reusesc sa atrga din ce in ce mai multa lume si sa fie apreciate inclusiv in mediul privat.
Ciubarul este un butoi de lemn la care s-a adaugat o soba si care a devenit foarte apreciat datorita lui Roger Evans, un student din Alaska, care avea nevoie de o baie fierbinte, insa se gasea in imposibilitatea de a o procura. Astfel, a venit cu ideea de a adapta o soba la cazile din lemn.
De-a lungul timpului, aceste ciubare din lemn au suferit modificari, insa nu substantiale. Astazi, in magazinele de profil exista o multime de modele interesante, cu forme variate, diverse marimi si chiar mai multe tipuri de functii.
Unde se poate instala un ciubar?
In principiu, ciubarul se poate instala oriunde. Acesta este ideal atat pentru curte, cat si pentru spatiile interioare. In centrele SPA, spre exemplu, exista diverse combinatii intre ciubare si sauna, foarte apreciate de catre cei care iubesc relaxarea.
Care sunt principalele avantaje ale unui ciubar?
- Ofera relaxare. Cu siguranta, oricine apreciaza cateva minute de balaceala in apa fierbinte;
- Sunt elegante. Partea estetica este foarte importanta si este cea care asigura un aspect rustic si elegant in gradinile in care aceste elemente sunt instalate;
- Sunt naturale. Ciubarele sunt realizate din lemn, ceea ce inseamna ca nu polueaza. In ceea ce priveste sobele, acestea sunt realizate din metal, asadar pot fi reciclate, iar arderea se face, de cele mai multe ori, tot cu ajutorul lemnului.
- Pot avea functii precum hidromasajul. Exista din ce in ce mai multe ciubare interesante care au inclusiv functii de hidromasaj, ce cresc gradul de confort si de multumire al utilizatorilor.
- Sunt ieftine. Nu in ultimul rand, spre deosebire de un jacuzzi, ciubarele sunt ieftine si foarte usor de instalat.