admin

Istoria tricoului

Tricoul este una dintre piesele vestimentare indispensabile, purtat in orice parte a lumii de copii, adulți, bărbați și femei.

Istoria acestei piese vestimentare începe în secolul 19, când muncitorii din America purtau un fel de tricou, sub formă de lenjerie intimă. Practic, aveau cămăși cu mâneci tăiate, pentru a le facilita munca. Realizate din bumbac sau flanel, aceste prime tricouri erau confortabile, ușor de purtat și de spălat, fiind perfecte pentru muncile fizice grele.

Popularitatea tricourilor a crescut odată cu utilizarea lor de către Marina Militară a SUA în anii 1910 ca parte a uniformei standard. Ieftine, ușor de purtat și funcționale, acestea erau gaândite sub forma de lenjerie sub uniformele formale, însă soldații le purtau adeseori fără nimic pe deasupra, atât pe timpul exercițiilor, cât și în condiții de căldură mare.

Abia după cel de-al Doilea Război Mondial tricoul a început să fie adoptat cu adevărat în societate, grație soldaților întorși acasă care continuau să le poarte în viața de zi cu zi.

Imaginea tricoului a fost schimbată radical în anii 1950 de către staruri de cinema precum Marlon Brando și James Dean, care l-au purtat în filmele în care au jucat. Această piesă vestimentară simplă a devenit un simbol al rebeliunii și al sex-appealului masculin.

Anii ’60 și ’70 au adus o nouă modă tricou: imprimarea. Dacă până atunci se purtau doar tricouri albe simple, noile tehnologii care permiteau imprimarea au dat naștere unor tricouri cu mesaje politice, sociale sau pur și simplu amuzante. Tehnologiile de imprimare, cum ar fi serigrafia, au făcut posibilă producția în masă a tricourilor cu mesaje și a dat naștere modei tricourilor personalizate.

Tricoul astăzi

Astăzi, tricoul este omniprezent. Brandurile de lux și designerii de modă l-au reinterpretat în nenumărate moduri, utilizând materiale diverse, de la bumbac organic la fibre sintetice inovatoare. Tricourile pot fi acum artă purtabilă, cu ediții limitate și colaborări între artiști și branduri mari, însă au și scopul inițial: tricouri simple, ieftine și confortabile, ideale pentru outfitul de zi cu zi. Cu siguranță, fiecare om are în dulap zeci de tricouri și fiecare are propriul stil, conturat de culorilie, imaginile sau mesajele prezente pe acestea. Deși multe tricouri sunt realizate din materiale de foarte bună calitate, această piesă vestimentară a ajuns să fie consumabilă, dat fiind prețul mic și senzației foarte plăcute pe care ți-o oferă un tricou nou.

Tocmai de aceea, dacă vrei să ai mereu tricouri în care să te simți bine și care să se muleze perfect pe stilul tău, trebuie să ai un magazin care știi că îți oferă calitate. Un astfel de magazin este DD Secret, destinat exclusiv acestei piese vestimentare. Dacă vrei tricouri de damă și tricouri de bărbați construite din bumbac 100%, foarte confortabile și foarte atractive din punct de vedere al designului, intră pe www.ddsecret.ro și alege-ți modelul preferat.

Intreări și răspunsuri despre tricouri

 1. De ce tricourile sunt atât de populare?
  • Tricourile sunt ieftin de produs, extrem de versatile și confortabile, ceea ce le face ideale pentru uz zilnic.
 2. Pot tricourile să fie considerate o formă de artă?
  • Da, tricourile pot servi drept pânză pentru artiști, fiind folosite pentru a exprima idei și mesaje prin intermediul designului grafic.
 3. Cum a influențat cultura pop popularitatea tricoului?
  • Filme, muzică și televiziunea au transformat tricoul într-un simbol al tinereții și rebeliunii, consolidându-i popularitatea.
 4. Ce face un tricou să fie durabil?
  • Durabilitatea unui tricou este determinată de calitatea materialului din care este făcut și de modul în care este produs.

Tricoul a evoluat de la o piesă modestă de lenjerie la un simbol al exprimării personale și a stilului de viață contemporan, demonstrându-și adaptabilitatea și relevanța continuă în societate. Fie că este purtat simplu, sub o cămașă, personalizat cu un logo sau un mesaj provocator, rămâne o piesă de bază în garderoba oricărei persoane.