AncaP

Clean Beauty, aplicatia care detecteaza substantele nocive din produsele cosmetice

aplicatia care detecteaza substantele nocive din produsele cosmetice, Clean Beauty

Unele substante regasite in produsele cosmetice de pe piata nu sunt benefice pielii noastre. In realitate, produsele cosmetice contin o multime de ingrediente care pot fi extrem de periculoase pentru pielea si sanatatea noastra: sustante cancerigene, toxine care afecteaza sistemul reproducator, pesticide, degresanti, plastifianti si perturbatori endocrinieni. Din pacate, numeroase sunt persoanele care cumpara si folosesc aceste produse fara sa stie cu adevarat ce contin, fara sa stie ca aplica zi de zi pe piele zeci de ingrediente chimice.

 

Pentru a stopa aceasta problema, OFFICINEA  a dezvoltat o aplicatie mobila capabila sa detecteze substantele periculoase din produsele cosmetice pe care le folosim zi de zi.

Produse cosmetice potential periculoase. Zi de zi, folosim produse destinate igienei, produse de ingriire ale tenului si pielii fara sa stim ce contin acestea cu adevarat. Printre cele mai periculoase substante regasite in produsele cosmetice se afla Methylchloroisothiazolinone (MIT) – un biocid puternic si un conservant extrem de folosit in cadrul produselor de curatare precum servetele umede, deodorante sau balsam de buze. Ethylhexyl methoxycinnamate este un perturbator endocrinian pe care il putem regasi in cremele solare, demachiante, apele de toaleta sau in produsele capilar, fara sa uitam de parabeni, extrem de controversati.

Produsele care contin aceste substante pot provoca cancerul, alergii si iritatii sau sa ne afecteze sistemul reproducator.

Ce este Clean Beauty? Clean Beauty este o aplicatie pe care o poti descarca pe smartphone-ul tau, o aplicatie ce are drept principal obiectiv analizarea produselor cosmetice pe care le folosesti pentru a detecta ingredientele potential periculoase. Clean Beauty este o aplicatie gratuta, originara din Franta, capabila sa analizeze toate ingrdientele din creme, deodorante sau alte produse cosmetice. Aplicatia ofera acces la un glossar ce contine numai putin de 800 de ingrediente detaliate care iti va permite sa detectezi substantele periculoase prezente in produsele tale cosmetice.