autobuz

admin

Cu ce mergi in vacanta? Masina personala, autocar sau avion?

autobuzEste luna vacantelor si fiecare isi doreste sa isi ia lumea in cap si sa ajunga pe o insula exotica, unde sa se delecteze cu coktailuri, care mai de care mai colorate si cu niste raze de soare care sa mangaie usor pielea albita de iarna si de munca. Daca pentru ideea de vacanta nu incape loc de indoiala, transportul poate fi o problema. Optarea pentru masina auto personala poate sa fie extrem de confortabila, insa duce si la anumite neplaceri si riscuri, in timp ce autocarul,avionul sau trenul pot fi extrem de incomode sau deosebit de costisitoare.

Care sunt beneficiile fiecarei variante?

  •  Auto personal. Te bucuri de flexibilitate maxima. Opresti unde vrei, mergi unde vrei si poti sa te abati oricat de la drum, fara a intreba pe nimeni. Din pacate, trebuie sa ii porti de grija peste tot pe unde mergi, trebuie sa ii gasesti loc de parcare si trebuie sa ai grija la ceea ce bei. Daca vrei sa te deplasezi cu masina in timpul vacantei, alcoolul este scos din ecuatie. In plus, daca ai ghinionul sa se defecteze ceva, trebuie sa o repari, iar acest lucru poate sa fie destul de costisitor la cateva mii de km distanta de casa;
  • Autocar. Este o varianta ieftina, care te duce acolo unde vrei sa te duca. Din pacate, la drumuri lungi poate sa fie extrem de lipsit de confort si obositor. Este adevarat, un autocar poate sa dispuna si de un ghid care iti va prezenta obiectivele turistice, insa nu pare a fi tocmai cea mai buna varianta de calatorie;
  • Avionul. Este o varianta care iti aduce foarte multe avantaje: ajungi rapid la destinatie si de cele mai multe ori in deplina siguranta. Un mare dezavantaj al avionului ar fi pretul, insa in ultima vreme exista numeroase companii low cost care ofera bilete la preturi mai mult decat rezonabile. Un neajuns al avionului ar fi faptul ca, odata ajuns la destinatie, nu ai cu ce sa te deplasezi. In aceste conditii, poti opta pentru o masina de inchiriat, care are insa si ea un cost si duce cheltuiala pentru transport la sume destul de consistente.
  • Trenul. Este cea mai veche varianta de transport, insa cu toate astea ramane une dintre cele mai comode. Din pacate, daca iei trenul din Romania s-ar putea sa ajungi mult mai tarziu decat te-ai astepta la destinatie. In plus, costul unui bilet la tren este destul de mare, motiv pentru care este o solutie de luat in calcul doar in cazuri extreme.

Este greu de decis varianta pe care o alegi. Pana la urma, o alegi pe cea care ti se pare cea mai confortabila, rapida si ieftina , asadar, oricare dintre ele poate sa fie candidatul perfect pentru transportul tau de vacanta. Tot ce conteaza in final este sa ai o vacanta cat se poate de reusita si sa te intorci plin de sanatate si mult mai bronzat.