Gradinita de stat vs gradinita particulara. Ce alegi pentru copilul tau?

gradinita particularaDaca bebelusul tau nu mai este tocmai bebelus si trebuie sa faca primul pas catre viata, adica sa mearga la gradinita, esti pus intr-o situatie destul de dificila, deoarece nu stii ce sa alegi: gradinita de stat sau gradinita particulara? Exista numeroase gradinite de ambele baricade si fiecare vine cu beneficii si cu parti mai putin bune, motiv pentru care, o analiza cat mai amanuntita inainte de a alege gradinita, poate sa fie cat se poate de convingatoare.

Gradinitele de stat sunt gradinitele clasice, pe care aproape fiecare dintre noi le-a urmat si care prezinta numeroase puncte comune. Avantajele acestor gradinite sunt destul de mari, insa cel mai evident este cel al tarifului, care este mult mai mic in comparatie cu tariful platit la o gradinita particulara. La o gradinita de stat poti gasi un sistem educational de calitate, educatori buni si destul de multe activitati pentru copii. Dezavantajele insa, te pot duce cu privirea catre o gradinita particulara. In general, gradinitele de stat nu pun atat de mult acces pe limbile straine si fac grupe cu foarte multi copii, in asa fel incat atentia dascalilor nu este tocmai cea mai mare.

Gradinitele particulare in schimb, sunt gradinite cu grupe mult mai mici, de pana in 12 copii, cu sali de clasa foarte bine dotate si cu extrem de multe activitati optionale, cum ar fi dansul, actoria, informatica, muzica sau diverse sporturi. De asemenea, mancarea este variata iar de multe ori este asigurat si transportul.

Evident, nici gradinitele particulare nu sunt ferite de dezavantaje. In general, aici sunt gasite cadre didactice fara o prea mare experienta, in conditiile in care gradinitele private au aparut destul de recent pe piata, tarifele sunt destul de mari, de multe ori fiind mult peste posibilitatea financiara a parintilor iar masa se plateste, in general suplimentar.

Asadar, poti alege oricare dintre cele 2 variante de gradinite, atata vreme cat te asiguri ca juniorul primeste o pregatire buna si beneficiaza de toata grija de care are nevoie.

Atunci cand alegi gradinita, tine cont de urmatoarele criterii:

  • Cauta din timp varianta cea mai buna pentru tine, fara sa lasi totul pe ultima suta de metri;
  • Tine cont de recomandarile altor mamici, deoarece sunt sanse mari sa gasesti cea mai buna varianta de gradinita;
  • Analizeaza cu atentie gradinita pe care ai ales-o si fa cunostinta cu educatoarea, pentru a descoperi modul in care aceasta se comporta cu copiii;

Daca esti din Bucuresti, spre exemplu, noi iti recomandam ADA Kindergarden Bucuresti, o gradinita care ofera extrem de multe beneficii, la tarife modeste.