Cum alegi prizele pentru casa ta?

Cum alegi prizele pentru casa ta?

Iluminatul unei incaperi, prizele, aparatele electrice si alte device-uri reusesc sa ne insoteasca pe tot parcursul unei zile obisnuite. Daca te-ai mutat intr-o casa noua si iti doresti sa beneficiezi de aceste lucruri la cel mai inalt nivel, atunci trebuie sa te gandesti la modalitatea in care vei dori sa amplasezi prizele si intrerupatoarele inainte de a le achizitiona. In acest sens, trebuie sa stiti exact locurile in care aveti nevoie de curent electric.

Alegerea unor echipamente electrice eficiente si calitative pot redefini confortul casei. Din fericire, majoritatea magazinelor de specialitate au o gama larga de accesorii pe gustul tuturor si puteti sa beneficiati si de ajutorul unui specialist pentru a alege echipamentele electrice necesare proiectului dumneavoastra.

Daca sunteti parinti, trebuie neaparat sa achizitionati produse cu accesorii de protectie pentru copii. Astfel, cei mici nu vor fi tentati sa se atinga de sursa curentului electric. In acelasi timp, pentru locatiile umede, este foarte indicat sa cumparati prize cu protectie contra umiditatii,

Cum se pot alege prizele care iti asigura comoditatea in fiecare camera?

In primul rand, trebuie sa fiti atenti la materialul din care sunt facute prizele sau intrerupatoarele. Se pot alege prize ceramice sau prize din polimer. Ambele rezista la o capacitate de rezistenta crescuta la foc, oferind atat longevitate cat si un aspect vizual eficient.

Ramele pot ingloba forma ergonomica a prizelor, fiind piesele de rezistenta atunci cand vine vorba de siguranta. Puteti alege rame din sticla, marmura sau lemn, in combinatie cu peretii, pardoseala, covoare sau alte obiecte de design interior.

In general, dormitorul necesita amplasarea a doua prize, locul ideal fiind cel de langa noptiere (daca vorbim de un pat matrimonial). Pentru televizor, calculator sau alte echipamente it, vei avea nevoei de alte prize, care trebuie sa fie ideal montate cat mai aproape de locul in care aceastea sunt amplasate.

Sufrageria pe de alta parte, are nevoie de prize atat pentru televizor, dar si pentru alte device-uri cum ar fi un sistem de sunet, aer conditionat sau corpuri de iluminat. Trebuie sa aveti si cateva prize pentru aparatele pe care le conectati temporar, cum ar fi diverse device-uri, aspiratorul sau fierul de calcat.

cat si pentru aerul conditionat. Amplasarea acestora vor tine strict de cerintele abordate de tine. Pozitionarea mobilei poate controla acest aspect. Sfatuim cunoasterea exacta a locurilor de montare inainte de a se face apel catre o firma specializata.

In bucatarie vei avea nevoie de prize pentru electrocasnicele mari precum frigiderul, cuptorul, masina de spalat sau altele. De asemenea, o sa aveti nevoie si de cateva prize pozitionate de obicei deasupra blatului pentru electrocasnicele mai mici, pe care le folositi ocazional, cum ar fi mixerul, toasterul, aparatul de cafea si altele aparate mici.

In baie nu ai nevoie neaparat de prize, insa daca chiar vreti o priza pentru uscatorul de par, sau alte aparate de igiena corporala, atunci trebuie sa folositi o priza speciala, care sa fie protejata impotriva umezelii.