Sarcini ale instructorului clubului de fitness

Sarcini ale instructorului clubului de fitness

La recrutarea personalului administrativ, intreprinzatorul unui club de fitness, in 90% din cazuri, este ghidat de propriile sentimente si idei despre munca unui instructor fitness. In acest caz, sarcinile unui instructor fitness Arad, se limiteaza la o lista cu cateva puncte importante: controlul activitatii clubului, programe de fitness si sistem de asistenta, revizuirea periodica a sortimentului de produse conexe ale Clubului si pregatirea ordinelor, responsabilitatea pentru calitatea consilierii clubului si servicii pentru clienti si asa mai departe.

Costul unui abonament pentru o luna este de 450 lei. Insa durata unui program este de 3 luni, cu 4-6 antrenamente saptamanale, care cuprind atat exercitii fizice pentru fitness, cu cresterea masei musculare, cat si alimentatie si suplimente. Pozitia de instructor fitness necesita o abordare independenta si eficienta,  de a lucra cu clientii pentru a atinge si mentine cea mai inalta calitate a serviciului in clubul de fitness.

Sarcinile de baza

In primul rand, instructorul este responsabil pentru organizarea activitatii clubului. El trebuie sa interactioneze in mod constant in probleme absolut diferite cu managerii, cu antrenorii si cu alti angajati. Daca clubul nu are administratori, atunci instructorii are grija de functionalitatea acestora.

Datoria cheie a unui instructor de club de fitness,  este de a comunica cu clientul. In acelasi timp, formatul de comunicare nu trebuie sa se limiteze la intalnirea cu clientii la receptie, notificarea clientului despre serviciile Clubului si primirea apelurilor, ci si la armonizarea sau modificarea formei corpului clientilor existenti, prin programe si antrenamente de club de fitness, pentru clientii existenti si potentiali, si de a primi feedback-ul acestora cu privire la calitatea serviciilor oferite.

Un instructor fitness Arad, defineste capacitatea fizica a clientului in functie de diverse criterii (rezistenta, flexibilitate, agilitate), efectueaza masuratorile antropometrice  (greutatea, inaltimea, tensiunea arteriala, pulsul si asa mai departe). De asemenea, selecteaza formele optime si tipurile de exercitii pentru client. Diferentiaza clientii in ceea ce priveste sportul si sanatatea. Preda clientilor tehnica corecta si sigura de exercitii, desfasoara cursuri de siguranta si creeaza conditii care impiedica aparitia leziunilor, si de asemenea, face planuri pentru grupe de clienti,  folosind cele mai eficiente metode de warm-up si de formare.