Ghidul infiintarii unei firme in Bulgaria. Ce trebuie sa stii?

Daca te-ai hotarat sa iti faci o firma in Bulgaria, ai toate motivele sa fii incantat de alegere. Tara vecina este mult mai atractiva din punct birocratic decat Romania si per total, genereaza costuri mult mai mici.

Foarte multi oameni de afaceri insa, renunta la idee gandindu-se ca stresul este mult prea mare. Pana la urma este vorba despre o firma infiintata intr-o tara straina, unde nu se cunoaste limba si nici mersul lucrurilor.

Din fericire, exista solutii iar una dintre aceste solutii este http://www.avocatinbulgaria.com/. Cu sediul in Ruse, la doar 2 ore de Bucuresti, acest cabinet de avocatura reuseste sa ofere servicii de infiintare firma in tara vecina, dar si de relationare cu statul. Practic, tot ceea ce ai de facut este sa ii contactezi iar restul de lucruri decurg de la sine.

Cum se desfasoara intregul proces de infiintare firma in Bulgaria?

  1. Se ia contactul cu cabinetul de avocatura;
  2. Se cauta o denumire a societatii, alegandu-se dintre trei denumiri, exact ca si in Romania;
  3. Avocatul va redacta actul constitutiv;
  4. Se depune un capital social, care are o valoare minima de doar 1 euro, in comparatie cu Romania unde este 200 de lei. Totusi, este recomandat un capital social de aproximativ 50 de euro.
  5. Se face o declaratie notariala obligatorie pentru orice cetatean strain, dar si alte acte cum ar fi declaratii pentru asociati sau specimen de semnatura.

Ulterior, avocatul se ocupa de tot ceea ce inseamna incheierea unui contract de inchiriere pentru sediul social sau depunerea actelor. In doar cateva zile, vei putea sa te bucuri de activitate in Bulgaria.

De ce sa iti deschizi o firma in Bulgaria?

Daca inca nu esti decis sa treci granita pentru a face afaceri, motivele sunt simple si cat se poate de bine conturate.

In primul rand, in Bulgaria vei plati impozite mai mici, valoarea lor fiind aproape de jumatate din valoarea impozitelor din Romania. De asemenea, te vei bucura de un mediu de afaceri mai prietenos si de costuri mult mai mici cu angajatii. Birocratia reprezinta si ea un motiv excelent pentru deschiderea unui business in Bulgaria, fiind redusa. Nu in ultimul rand, cel mai atractiv lucru al unei afaceri in tara vecina este cursul valutar fix, care ofera o anumita stabilitate financiara.