admin

Cum cumparam o saltea din memory foam

saltea-memory-foamIti doresti un somn bun pe o saltea memory foam? Inainte de a intra intr-un magazin cu saltele si sa intri in ghearele unui vanzator fara scrupule, asigura-te ca urmaresti procedura descrisa in acest articol.

Asigura-te ca materialul din care este facuta salteaua are o densitate suficienta pentru a sustine in mod corect corpul. Cel mai bun mod de a afla este controland indicatiile relative la densitatea spumei ce se gasesc pe ambalaj. De obicei, o densitate intre 2,4 si 2,8 kg este considerata ideala pentru sustinerea adecvata a corpului. Spuma cu densitate mica nu va reveni la forma originara decat dupa cateva luni.

Cauta salteaua memory foam termosensibila. Ceea ce face unica aceasta saltea este sensibilitatea la temperatura. Temperatura corporala interactioneaza cu materialul, facandu-l mai moale in punctele in care temperatura este mai ridicata. Aceasta calitate determina comoditatea de neegalat a saltelelor memory foam de calitate superioara.

Citeste cu atentie informatiile privind garantia. Asigura-te cu exactitate ce anume ti se va cere atunci cand ai probleme cu garantia. Raspunzi pentru expeditie, ambalaj etc? Lucrul cel mai important: de cat timp producatorul este in activitate? O garantie de lunga durata din partea unei companii care activeaza de putin timp este probabil lipsita de valoare.

Fa un test semnificativ cu persoane reale. De multe ori, testele facute in laborator, fara fiinte umane, nu dau o imagine reala a ceea ce se intampla in realitate. Corpul uman este unic si interactioneaza cu materialele in maniera diversa fata de un dispozitiv mecanic de proba.

Compara preturile din magazinele online ale producatorilor renumiti in domeniu. Saltelele in memory foam cu densitate mare se pot achizitiona la mai putin de jumatate de pret fata de cele de calitate inferioara vandute in magazinele en detail, cu garantie similara. Cauta si site-urile care explica in detaliu diferentele intre diverse produse oferite.

Cea mai mare parte a saltelelor memory foam sunt in realitate formate din doua sau trei straturi, cu partea superioara din spuma memory lipita de un strat de poliuretan expandat. Calitatea stratului de poliuretan, care serveste pentru distribuirea greutatii, determina si el durata saltelei.

Daca ai o saltea de buna calitate, poti lua in considerare achizitia numai a stratului superior din spuma memory. Totusi, trebuie sa fii constient de faptul ca multe produse en detail sunt cu o densitate mica si au un pret ridicat in raport cu calitatea.