admin

Cum iti pregatesti masina pentru iarna?

serial10A trecut vara si parca simtim briza rece a iernii, chiar daca frunzele copacilor sunt inca verzi iar zilele ne mai ofera, din cand in cand, putina caldura. Cu toate astea, fiind aproape de anotimpul rece, este bine sa ne pregatim pentru iarna. Daca pentru noi putem sa achizitionam haine calduroase, sa ne asiguram ca totul este in regula cu caldura din casa si sa asteptam cu nerabdare sarbatorile de iarna, pentru automobil trebuie sa facem ceva mai multe pentru a-l mentine in deplina siguranta si cat se poate de functional. Acesta are nevoie de anvelope iarna , de o baterie puternica si de foarte multa rabdare.

Cum pregatesti, asadar, automobilul pentru iarna?

Anvelopele. Este obligatoriu sa schimbi anvelopele cu unele de iarna, deoarece in caz contrar risti amenzi si accidente. Desi exista numeroase anvelope all season care iti promit ca te vei descurca fara probleme iarna, este mult mai indicat sa alegi anvelope special destinate anotimpului rece. Gasesti o oferta anvelope  foarte bogata si poti chiar sa faci o afacere foarte buna, achizitionand produse ce vor tine ani de zile. Daca ai anvelope de iarna vechi si uzate, este indicat sa le schimbi, deoarece in joc este siguranta ta si a celor cu care mergi in masina.

Cum pregatesti bateria pentru iarna?

Bateria automobilului este foarte solicitata pe timp de iarna, deoarece pentru a porni motorul, vei folosi de 3 ori mai mult curent electric decat pe timp de vara. Explicatia este simpla: uleiul este mai vascos iar motorul este invartit ceva mai greu de catre demarator.

Pentru a te bucura de o baterie functionala pe timp de iarna, este bine sa o folosesti in mod rational si sa elimini pe cat posibil alti consumatori inainte de a porni motorul.

Daca este foarte frig afara, inainte de a actiona demaratorul este bine sa pornesti farurile, pentru a incalzi putin bateria.

Broaste, incuietori, geamuri electrice si manere

Dat fiind frigul, de multe ori insuportabil, de afara, masina poate sa sufere si sa inghete in locurile cele mai importante. Astfel, s-ar putea sa realizezi ca nu poti deschide usa cu cheia, ca geamurile electrice nu functioneaza sau ca manerele sunt prea inghetate pentru a deschide usa. Pentru a evita astfel de neplaceri, exista spray-uri speciale care duc la evitarea inghetului.

Daca respecti toate regulile, te poti bucura de o masina excelenta, care functioneaza impecabil chiar si pe timp de iarna.