Cum să gestionezi frica de eșec?
În ultimul timp, anxietatea a devenit unul dintre cele mai mari impedimente cu care ne confruntăm în secolul digitalizării. Nu știu cum era înainte ca toată această tehnologie de vârf să acapareze toate industriile, însă majoritatea persoanelor din ziua de astăzi se confruntă mai mult sau mai puțin cu episoade de anxietate. Diversitatea din jur ne face să ne simțim adesea nepregătiți sau, mai rău, incompetenți pentru lumea în care trăim.
Frica de eșec a existat dintotdeauna, însă de la o generație la alta, pare că tinerii se divid tot mai mult în două categorii: cei care eclipsează și cei care sunt eclipsați. Deși această împărțire nu este cea mai corectă, există o serie de factori care influențează copilul, încă de mic, să prindă încrederea de care are nevoie pentru a combate anxietatea în anii ce urmează. De obicei, acest sentiment de frustrare și incapabilitate apare la vârsta la care trebuie să începi să te afirmi, însă dacă nu reușești să o combați, acest lucru îți poate afecta viitorul, prin urmare rata de succes și capacitate de integrare în societate.
În urma unor interviuri publicate pe thebiz.ro, am observat că o bună parte dintre antreprenorii care dețin acum firme și companii de succes au fost nevoiți să lupte cu anxietatea. Deși pare o luptă nedreaptă, de pe urma căruia ies înfrânți, cei care înving anxietatea devin persoane extrem de puternice. Pentru aceștia, faptul că au trecut cel mai mare test la care au fost supuși, fac din succes un țel ușor de atins pentru că și-au dobândit încrederea.