Cum sa nu alegi un fotograf

Exista o multime de fotografi precum si o multime de ghiduri despre cum se alege un fotograf pentru un eveniment special. Evident, existand o oferta atat de diversificata, este greu sa faci o alegere, iar toate aceste ghiduri sunt utile. Totusi, putini sunt cei care iti spun cum sa NU alegi un fotograf.

Iar daca nu ai timpul necesar pentru a citi ghidul si vrei o recomandare rapida, atunci ai putea opta pentru serviciile lui www.radasanumarius.ro.

www.radasanumarius.ro

Acesta poate fi la randul sau un ghid foarte util care te poate ajuta sa faci cea mai buna alegere atunci cand cauti un fotograf pentru un eveniment anume. Iata deci un ghid altfel, dar care in final se va dovedi a fi de ajutor:

Vecinul sau prietenul care face poze misto

Un eveniment important precum nunta sau botezul poate fi destul de costisitor. Vei plati bani buni pentru inchirierea unui local. Apoi vei plati meniuri si te vei intelege cu o formatie muzicala sau un DJ. Ceea ce inseamna si mai multi bani. Iar cand te gandesti ca mai trebuie sa platesti un fotograf precum si o persoana care sa se ocupe de partea video, parca iti vine sa renunti la intreg evenimentul.

Intr-adevar, costuri sunt multe. Asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la fotograf. Doar acesta te poate ajuta sa pastrezi evenimentul viu in amintire prin intermediul fotografiilor. Iar asta reprezinta un detaliu important.

De asemenea, nu e ok nici sa apelezi la un prieten care are telefonul performant sau la un vecin despre care stii ca face poze misto. Tot ce reusesti sa faci este doar un compromis, iar amintirile tale nu vor fi pastrate asa cum ti-ai dori.

Ieftin nu inseamna calitate

Cum sa nu alegi un fotografCu totii cautam variante si optiuni ieftine. Insa de cele mai multe ori calitatea costa. Iar serviciile ieftine pot fi de fapt servicii de proasta calitate. Ceea ce cu siguranta nu iti doresti.

Nu incerca deci sa gasesti doar ofertele cu cel mai mic pret. Iar daca totusi te intelegi cu un fotograf cu pret foarte redus, verifica portofoliul acestuia. Iar acesta nu ar trebui sa fie format doar din cateva fotografii. Cere-i sa-ti arate macar 100 de fotografii, pentru a putea observa calitatea serviciilor sale.

Daca acestea nu sunt intocmai prea reusite, atunci ar trebui sa renunti sa tii strict de preturile reduse si sa cauti o oferta mai buna, la un fotograf profesionalist.

Totodata, incearca sa pui accent pe calitate si nu pe cantitate. Poate ca unii fotografi iti vor promite 3000 de fotografii, iar altii doar 700. Este foarte probabil ca acele 3000 de fotografii sa aiba o calitate indoielnica. Iar celelalte 700 sa fie de calitate superioara. Ce preferi in acest caz?

Recomandarea lui X-ulescu e sfanta

Da, recomandarile prietenilor sau a persoanelor apropiate sunt importante, dar nu suficiente pentru a lua o decizie. Este bine sa ceri pareri insa totodata trebuie sa te convingi singur ca merita sa alegi fotograful recomandat. La fel cum am mai zis si mai sus, trebuie sa verifici portofoliul care sa fie totodata unul bogat.

Asadar, atunci cand iti cauti fotograful NU trebuie sa cauti cel mai mic pret, sa mergi doar pe recomandari sau sa rogi un prieten care are telefon performant.