Curatart.ro a facut ca Summer well sa lase urme doar in inimile participantilor, nu si in padure

A devenit o traditie ca in fiecare vara, in mijlocul padurii, insa la doar 20 de km de Bucuresti, sa se desfasoare unul dintre cele mai incantatoare festivaluri din Romania. Incantatoare la propriu, in conditiile in care de-a lungul celor doua zile scna gazduieste nume sonore din industria muzicala de pe intregul mapamond.

Anul acesta, intre 11 si 12 august au urcat pe scena Summer well trupe precum Kustice, Bastille sau Kodaline iar orasul Buftea si domeniul Stirbei au beneficiat de o uriasa doza de tinerete, viata si voie buna.

IMG_20180811_211250

In ciuda mediei de varsta a participantilor, care a fost de aproximativ 21 de ani, a numarului urias de iubitori de muzica buna si a cantitatilor imense de bautura si mancare consumate, spatiul verde al domeniului Stirbei a ramas la fel de fermecator ca si inaintea festivalului.

Cum poate un festival de asa amploare sa nu lase urme?

Sunt cateva motive pentru care la doar cateva ore dupa incheierea festivalului, locul in care acesta a fost gazduit a aratat impecabil:

  • participanti responsabili. In ciuda varstei si a poftei de distractie, participantii s-au dovedit a fi foarte responsabili in ceea ce priveste relatia cu natura.

  • Cei de la curatart.ro. Acolo unde paharele de plastic, sticlele, ambalajele si alte resturi ale distractiei si-au facut loc pe iarba sau in padure, au intervenit cei de la curatart.ro. Acestia s-au miscat foarte repede si au reusit sa se integreze perfect in atmosfera festivalului.

Curatenia, unul dintre motivele pentru care Summer well a ajuns la a 8-a editie

Curatenie Summerwell

Festivalul din Buftea numara 8 ani si cu siguranta a devenit unul dintre cele mai reprezentative evenimente de gen din Romania si chiar din Europa. Responsabile pentru succes sunt mai multe elemente, cat se poate de importante:

  • Muzica foarte buna. In fiecare an, pe lista participantilor la evenimente au fost mai multe nume mari din intreaga lume. The Chemical Brothers, Placebo, Kasabian sau Hurts au fost prezenti de-a lungul timpului pe scena festivalului.

  • Cadrul natural impresionant. Sumer Well s desfasoara intr-o locatie suprba, cu 25 de hectare de verdeata, un lac si cladiri vechi impresionante.

  • Organizare foarte buna. Cu siguranta, in lipsa organizarii excelente, succesul primei editii era limitat, iar anvergura castigata de-a lungul celor 8 ani nu era atat de mare. Spre deosebire de alte evenimente de gen, organizatorii Summer Well au acordat o atentie sporita curateniei, apeland la una dintre cele mai bune firme de curatenie de pe piata. De asemenea, s-a acordat atentie si micilor detalii, precum transportul, activitatile din timpul festivalului sau flexibilitatii oferite participantilor, atat in ceea ce priveste achizitia de bilete, cat si in ceea ce priveste intreaga experienta din timpul evenimentului.

Din experienta ultimei editii a festivalului pot invata foarte multi organizatori de evenimente din tara. Festivalurile au castigat o popularitate foarte mare, mai ales pe perioada verii. Unele sunt bine organizate, in timp ce altele au de suferit la capitole precum curatenia. Simpla instalare a unor cosuri de gunoi incapatoare poate sa aiba un cuvant de spus in desfasurarea unui eveniment. Pe langa asta, sunt mult mai multe detalii de care trebuie sa se tina cont, precum informarea corecta a participantilor referitor la modul in care trebuie sa se comporte si angajarea unei firme de curatenie cu experienta si capacitate mare de a face fata solicitarilor.

Avem incredere ca in viitor, din ce in ce mai multe festivaluri se vor incheia la fel ca si Summer Well, cu o imagine impecabila. Pana atunci, nu putem sa facem altceva decat sa asteptam editia urmatoare.