Aiosif

Destinatii perfecte pentru printesa din tine

In ciuda imaginatiei lor debordante, cei de la Disney fac apel uneori si la locuri care exista cu adevarat pentru a construi cele mai frumoase decoruri de basm. Iata care sunt destinatiile perfecte pentru printesa din tine.

Chateau-d-Eric-La-Petit-Sirene

Castelul de Chillon – Mica Sirena

Chir daca sirenele nu exista cu adevarat castelul situat pe plaja printului Eric exista cu adevarat. Creatorii Micii Sirene au fost cu siguranta inspirati de castelul balnear de Chillon situat pe lacul Leman din Elvetia. Daca ai ocazia sa vizitezi acest monument istoric trebuie neaprat sa vizitezi si subteranul, cu adevarat magic.

Chateau-de-Neuschwanstein (1)

Castelul Neuschwanstein – Frumoasa din Padurea Adormita

Maiestuosul castel Neuchwanstein a inspirat o multime de basme printre care si Frumoasa din Padurea Adormita. Nu doar turnurile sale inalte ne fac sa visam. Construit la poalele Alpilor, cadrul natural in care este situat castelul este compus din lacuri argintii si munti care contribuie la crearea unei atmosfere magice.

Tours-du-Chateau-de-Chambord

Castelul Chambord – Frumoasa si Bestia

Printre locurile ce au inspirat crearea decorurilor din Frumoasa si Bestia se numara Castelul Chambord, cel mai mare castel de pe valea Loarei. Stilul sau renascentist insa elegant, gradina sa si numeroasele camere – numai putin de 426 – au inspirat crearea acestui superb castel.

Alcazar-de-Segovie

Alcazar de Segovia – Alba ca Zapada si cei sapte pitici

Alcazar de Segovia, un castel fortificat din Spania este si el sursa de inspiratie pentru numeroase filme Disney, fie ca este vorba despre Castelul Reginei din Alba ca Zapada, fie ca este vorba de castelul Cenusaresei.

Mont-Saint-Michel

Mont Saint-Michel – Rapunzel

Muntele Saint-Michel din Rapunzel i-a inspirat pe creatorii indragitului film Rapunzel. Imposibil sa nu recunosti celebra insula stancoasa.

Taj-Mahal

Taj-Mahal – Aladdin

Iti amintesti de magnificul palat al Sultanului din Aladdin? Taj Mahal din India este cel ce i-a servit drept model. Taj-Mahal este nu numai un palat, ci un monument funerar construit de imparatul mongol, Shah Jahan, in memoria sotiei sale defuncte.