Acum ca primavara este deja aici, trebuie sa descoperi care sunt alimentele antioxidante care te ajuta sa ramai tanara si sa iti pastrezi frumusetea. Prezente in masa in cosmetice, antioxidantii sunt molecule indispensabile vietii care se regasesc insa si in farfurie datorita fructelor si legumelor. Iata deci care sunt alimentele la care trebuie sa apelezi.
Ardeiul rosu- campionul vitaminei C. Mult mai eficient decat « fratii » sai verzi, galbeni sau portocalii, ardeiul rosu are o multime de nutrienti necesari bunei functionari a organismului. Aici intra vitamina C si A care impreuna vor lupta contra radicalilor liberi responsabili cu imbatranirea pielii. Consuma ardeiul rosu alaturi de carnati chorizo, de oua, de busuioc sau de capsuni.
Prunele uscate pentru a-ti face plinul de antioxidanti. Acest fruct uscat contine un nivel foarte important de vitaminele C si E dar si o doza puternica de potasiu care are calitatea de a absorbi sarea. Pruna uscata figureaza in capul listei atunci cand vine vorba despre protejarea creierului de imbatranire. Este ideala in preparatele dulci sau cele dulci-sarate.
Spanacul. Spanacul este cel mai bun aliat al formei, este anti anemie, este cel mai puternic antioxidant… este o leguma excelenta pentru piele dar si pentru sanatate. Este foarte sarac in glucide si in proteine sau lipide, este foarte bogat in schimb in vitaminele A, E si C, zeaxanthina, acid ferulic si luteina trei antioxidanti care limiteaza degeneresecenta atunci cand vine vorba despre corpul uman.
Usturoiul, un super aliment prin excelenta. Bogat in cupru, in fier, zinc si mai ales in alicina, usturoiul este un super aliment pentru piele si sanatate. Este foarte bogat in antioxidanti si poate incetini imbatranirea celulara a pielii dar mai ales a creierului.
Coacazele negre pentru mai multa culoare in farfurie. Contin un nivel record de flavonoizi, antioxidanti care se regasesc mai ales in plante si care sunt responsabili de culoarea lor. Sunt bogate in fibre si oligoelemente si sunt super fructe atunci cand vine vorba despre vederea nocturna sau despre ameliorarea functiilor cerebrale care se pot deteriora atunci cand vine vorba despre imbatranire. Sunt delicioase alaturi de branza, de lamaie, de ciocolata neagra si de zmeura.