Donald Trump – Tot ce trebuie sa stii despre el

Donald Trump, fiul lui Fred Christ Trump si al lui Mary Anne MacLeod, s-a nascut in 14 iunie 1946. Tatal sau a fost un mare constructor american si un dezvoltator imobiliar de succes. Donald a fost educat la Academia Militara din New York de la varsta de 13 ani, dupa ce a traversat o perioada tulbure la Kew-Forest School in Forest Hills, Queens. La NYMA, Donald a castigat onoruri academice si a excelat in mai multe domenii, inclusiv in baschet, fotbal american si fotbal. In 1968, a absolvit Wharton School la Universitatea din Pennsylvania, unde a devenit expert in stiintele economiei, in special in finante. Dupa terminarea studiilor, Donald s-a alaturat tatalui sau in aventura sa in afaceri.

Astfel a inceput Trump Organization. Primul proiect a fost renovarea complexului de apartamente Swifton Village din Ohio, in urma caruia Donald a obtinut un profit de 6 milioane de dolari dupa ce l-a vandut pentru 12 milioane de dolari. El a lucrat impreuna cu tatal sau timp de 5 ani, iar apoi s-a mutat in Manhattan, unde a continuat sa aiba succes in domeniul imobiliar. In prezent, Donald Trump este presedinte si CEO al Organizatiei Trump. El este, de asemenea, fondatorul Trump Entertainment Resorts, care dispune de numeroase cazinouri si hoteluri in intreaga lume. Dar, cel mai important, Donald Trump este astazi presedintele Statelor Unite ale Americii.

Numele brandului Trump este sinonim cu o multime de adrese prestigioase. Trump International Hotel & Tower, care a fost deschis in 1997, un hotel luxuriant de 5 stele intins pe 52 de etaje, este una dintre cele mai notabile cladiri ce poarta brandul Trump.

Donald Trump este, de asemenea, un dezvoltator de clasa mondiala de terenuri de golf. El are terenuri estimate a fi evaluate la 127 de milioane de dolari, in diferite zone ale Americii, inclusiv in New York, New Jersey, Los Angeles si Palm Beach.

Dupa efectele recesiunii din 1989, Trump a fost in imposibilitatea de a rambursa imprumuturile si a trebuit sa faca fata turbulentelor financiare din 1989 pana in 1997. Dar el a reusit sa iasa din faliment complet in 2005. Compania sa a reaparut in forta pe piata ca Trump Entertainment Resorts Holdings. Cu toate ca, mai tarziu, el a trebuit sa se confrunte inca o data cu o criza financiara, cea aparuta in 2008.

In afara de faptul ca este un magnat proeminent in afaceri, Donald Trump este, totodata, o personalitate in televiziune si mai nou, unul dintre cele mai mari nume din politica Statelor Unite ale Americii, reprezentand partea republicana. In 2003, el a devenit producator executiv si gazda a show-ului de televiziune “The Apprentice”. De asemenea, Donald Trump detine Miss Universe Organization, care produce concursurile Miss Universe, Miss SUA si Miss Teen SUA.