Ghidul aspirantului la titlul de sofer. Ce trebuie sa faci pentru a lua examenul?

car-scoala-de-soferi-1Permisul de conducere iti ofera o doza de libertate si o placere nestapanita de a vedea intreaga lume. Din pacate, acesta nu ajunge in buzunarul doritorilor decat in urma unui examen. Nu este un examen greu, insa cu toate astea, foarte multi aspiranti reusesc sa il pice, fie din cauza neatentiei, fie din cauza slabei pregatiri. Daca vrei sa iei permisul de conducere si sa te bucuri din plin de el, in siguranta, este bine sa urmezi niste pasi.

Pentru examenul teoretic!

Examenul teoretic este, de regula, cel care genereaza cele mai mari probleme. Exista o multime de oameni care nu se pregatesc asa cum trebuie si ajung sa il pice. Daca nu vrei sa iti puna probleme acest examen, asigura-te ca ai urmat acesti pasi:

  • Citeste legislatia! Nu trebuie sa o inveti din scoarta in scoarta, ci doar sa o citesti. In felul acesta vei avea o baza a ceea ce urmeaza sa aplici in trafic. Evident, iti este solicitata atentia, asadar, in momentul in care citesti legislatia, nu te gandi la altceva.
  • Rezolva cat mai multe chestionare auto ! Chestionarele auto sunt foarte importante in intregul proces de invatare. Incearca sa rezolvi cat mai multe, pana in momentul in care greselile pe care le faci sunt aproape inexistente. Site-urile cu chestionare DRPCIV sunt din ce in ce mai performante, asdar, nu ar trebui sa pierzi foarte mult timp pentru acest lucru.
  • Fii atent la orele de condus! Cele mai multe reguli le inveti practic. Asculta cu atentie ceea ce iti spune instructorul si incearca sa aplici absolut totul. In timpul examenului iti vor reveni in minte, mult mai repede, experientele din timpul condusului.
  • .Mergi la orele de legislatie!Chiar daca ai toate informatiile de care ai nevoie online, este bine sa urmezi orele de legislatie. In momentul in care iti eplica cineva, ai mult mai multe sanse sa intelegi ceea ce ti se explica.

Pentru examenul practic !

Teoria ca teoria, insa practica ne omoara. Pentru examenul practic regulile sunt cat se poate de simple: Mergi la toate orele de practica, incearca sa fii cat se poate de atent la volan si retine tot ceea ce ti se spune. Inainte de examen incearca sa fii cat mai odihnit. Lasa petrecerea pentru momentul in care ai luat permisul!