admin

Salteaua cu arcuri. Tot ceea ce trebuie sa stii despre ea

poza-saltea-cu-arcuri-ghid-365

Salteaua cu arcuri este cea mai utilizata saltea din intreaga lume si are cu ce sa se laude: este eficienta, este rezistenta si ofera o sustinere excelenta. Descoperim pe piata mai multe tipuri de arcuri: Bi-Conic, Arc continuu sau arc impachetat. Fiecare dintre acestea poate sa ofere avantaje si sa asigure un somn perfect, insa este bine sa te orientezi cat mai bine inainte de a face o achizitie.

Care sunt avantajele principale ale saltelelor cu arcuri?

Asa cum am amintit, ofera o foarte buna sustinere. De asemenea, acest tip de saltele ofera o independenta buna fata de partener, sunt confortabile si lasa aerul sa circule in voie prin interiorul lor, eliminand astfel riscul de aparitie sau de dezvoltare rapida a acarienilor. Un alt avantaj este acela al conforului pe care acestea in ofera in timpul somnului. Poti vedea pe www.femeia.ro cum te poate afecta lipsa acestuia si cum te asiguri ca dormi bine. Printre cele mai importante avantaje, insa, se numara si durabilitatea. O saltea cu arcuri bine ingrijita poate sa aiba o durata de viata de pena la 10 ani.

Cum citesti specificatiile unei saltele cu arcuri?

Inainte de a cumpara o saltea cu arcuri, trebuie sa stii ce poate sa faca pentru tine. Cele 3 tipuri de arcuri care pot fi prezente in saltea sunt foarte importante, deoarece au proprietati diferite. In comun insa, sunt cateva caracteristici relevante:

  • Grosimea firului de sarma. Aceasta poate sa creasca sau sa scada fermitatea saltelei;
  • Numarul de arcuri din saltea. Cu cat salteaua are mai multe arcuri, cu atat sustinerea este mai mare.

In principiu, o saltea de 140 x 200 de centimetri poate sa aiba pana la 336 de arcuri bi-conic, pana la 2000 de arcuri continue si pana la 1200 de arcuri impachetate.

Saltelele cu arcuri impachetate si saltelele cu arcuri continue sunt cele mai bune

Saltelele cu arcuri bi-conic sunt cele clasice. Daca vrei o varianta cat mai buna si cat mai durabila, este bine sa optezi pentru cele cu arc continuu sau pentru cele cu arcuri impachetate.
Saltelele cu arc continuu sunt realizate dintr-un fir de sarma netaiat, care asigura o rezistenta foarte mare in timp. Avantajul major al acestui tip de saltea este faptul ca ofera o independenta foarte mare fata de partener. De asemenea, salteaua cu arcuri continue este ferma si confortabila. Hotelurile de 5 stele folosesc acest sistem iar acest lucru poate sa spuna destul de multe lucruri.
Saltelele cu arcuri impachetate au alte proprietati, insa sunt si ele de o calitate foarte buna. Arcurile sunt mici, sunt impachetate individual si prezinta o independenta excelenta fata de partener. Sustinerea pe care o ofera acest tip de saltele este si ea excelenta iar greutatea corpului poate sa decida gradul de raspuns al fiecarui arc in parte.
Daca diferenta de greutate dintre parteneri este foarte mare, atunci salteaua cu arcuri impachetate este cea mai buna solutie.
Saltelele cu arcuri sunt cele mai folosite saltele si cel mai probabil vor ramane, deoarece au un pret relativ mic si ofera toate avantajele pe termen lung. Este bine sa te orientezi spre arcurile potrivite pentru tine si iti vei asigura un somn excelent, noapte de noapte.