Stii de ce ar trebui sa consumi vinete la cina?

Vinetele sunt alimente foarte bogate in vitamine si in minerale. Si cum sunt compuse din 92% apa, te vor ajuta sa eviti o multime de probleme neplacute, precum retentia de apa. In plus, te vor ajuta sa elimini toxinele foarte usor.

vinete

Iti propunem deci o idee foarte simpla si foarte sanatoasa in acelasi timp- incepe sa consumi vinete la cina mai ales pentru a putea profita de un corp in plina forma, fara grasimi stocate in exces si de un mai bun echilibru interior. Trebuie sa stii un lucru important- valoarea energetica a acestei legume este mult mai slaba decat a altor legume de acest tip.

Iar vanata este o leguma foarte versatila care se poate pregati in 1001 feluri pentru a fi pe placul intregii familii. Care ii sunt beneficiile?

Te poate ajuta sa reglezi nivelul de colesterol. Daca vei consuma vinete la cina macar de trei ori pe saptamana, vei reusi sa aduci colesterolul la un nivel rezonabil. Compusii fenolici din legume care sunt asociati acidului sau clorogenic te vor ajuta la diminuarea nivelului de colsesterol.

Vanata la cina este foarte satioasa. Fibrele dietetice din vinete pot actiona pe post de agenti mediatori intre o buna digestie si o pierdere in greutate sanatoasa. Datorita compusilor pe care ii contine, vanata te ajuta sa ajungi mai repede la o senzatie de satietate foarte eficienta fata de alte alimente. O proprietate fantastica, care iti va permite sa consumi mai putine calorii.

Dar beneficiile fibrelor din vinete nu se opresc aici. Sunt cele care te vor ajuta sa lupti contra constipatiei foarte usor.

Vanata te ajuta sa iti ingrijesti inima. Vinetele sunt un veritabil cadou pentru inima ta. Nivelul sau de vitamina C, de fibre, de potasiu de vitamina B6 si de fitonutrienti este cel care iti va permite sa ai grija de sanatatea ta cardiaca.

Vinetele au un minunat efect depurativ. Atunci cand vrei sa iti optimizezi functiile hepatice, nimic nu se compara cu vinetele. Au proprietati detox minunate care te vor ajuta sa iti purifici organismul si sa elimini apa in exces din organism.

Vinetele pot ameliora functiile cognitive. Vinetele contin o substanta numita nasunin care actioneaza ca un puternic antioxidant pentru a proteja membranele celulare ale creierului contra radicalilor liberi.