Ghidul atractiilor din Orléans

La fel ca in majoritatea oraselor din Franta, la Orléans gasesti de vizitat o catedrala, un muzeu al artelor frumoase si o piata publica. Pe scurt, este departe de a fi un oras turistic insa merita sa fie vizitat.

orleans_17426

Catedrala Sfintei Cruci. Catedrala Sfintei Cruci din Orléans are o inaltime de 114 metri. In exteriorul catedralei exista o multime de locuri de parcare pentru turisti. Oficiul turismului se afla in apropiere ceea ce inseamna ca poti face rost gratuit de un plan al orasului.

Casa Ioanei d’Arc nu se viziteaza insa aici poti urmari un film multimedia. Intrarea costa 4 euro si ofera acces la muzeul istoric si arheologic. Aici, Ioana d’Arc a stat timp de zece zile dupa ce a reusit sa ii invinga pe englezi si dupa ce a fost ridicat asediul asupra orasului Orléans.

que voir à orléans

que voir à orléans

Centrul Charles Peguy. Intrarea in centru este gratuita. Acest centru este consacrat scriitorului Charles Peguy, nascut la Orléans.

orléans que visiter

orléans que visiter

Podul Georges V este un pod dragut, de vizitat in timpul unei plimbari de-a lungul vaii Loarei. Are o lungime de 325 de metri si a fost construit intre anii 1751-1763.

orleans lieux d'intérêt

orleans lieux d’intérêt

Place du Martroi  este dominata de o statuie a Ioanei d’Arc. Exploreaza in voie strazile medievale situate in cartierul vechi. Una din cele mai reusite constructii renascentiste din Orléans este Hotelul Groslot situat in Place d’Etape.

Muzeul Istoric si Arheologic din Orléans adaposteste o serie de statui celtice din bronz datand din secolul II.

que faire a orleans

que faire a orleans

In afara orasului turistii pot vizita Olivet si celebrul parc Floral de la Source, cu alte cuvinte o rezervatie naturala ce se intinde pe 100 de hectare, situata in jurul unui castel din secolul XVII. 40 de kilometri mai la sud se afla parcul des Alicourts, un adevarat centru de vacanta cu spa, camping, 4 piscine si un lac de pescuit.