Aiosif

Principalele atractii din Algarva

Algarva este o regiune din Portugalia situata pe coasta de sud a tarii, o destinatie balneara in principal. Multi o considera Coasta de Azur a Portugaliei. La cativa kilometri de aceste statiuni balneare se afla cateva sate fermecatoare si peisaje salbatice conservate. Pentru a descoperi aceasta regiune ai nevoie de cel putin o saptamana.

lagos

Lagos, un oras animat care a stiut sa isi pastreze autenticitatea. Incepem cu cel mai frumos oras balnear de pe costa de sud: Lagos. Orasul a reusit sa isi pastreze farmecul si autenticitatea cu strazile sale inguste si frescele superbe, fermecatoarea biserica Sf. Anton si fortul sau Ponta da Bondeira. Atmosfera este balneara si extrem de relaxanta.

pontadapiedade

Nu trebuie sa ratezi Ponta da Piedade. Situat la 3 kilometri distanta de Lagos, Ponta da Piedade este constituit din formatiuni stancoase, cele mai cunoscute din Algarva. Poti admira privelistea de sus, de pe faleza. Locul se poate vizita prin intermediul barcilor de pescari. Vei admira astfel de aproape aceste formatiuni stancoase si tunelurile cu grote ascunse.

caro

Carvoeiro, satul instalat pe faleza. Carvoeiro este o mica statiune balneara situata la o distanta de 30 de kilometri de Lagos. Este extrem de diferit fata de restul satelor si oraselor din regiune datorita faptului ca este situat pe o faleza, la poalele unei plaje de nisip auriu. De pe aceasta plaja poti pleca in descoperirea diferitelor grote, cea mai cunoscuta fiind grota Benagil. Odata cu lasarea serii, vara, piata satului este animata de un DJ.

marinha

Praia da Marinha, o plaja cunoscuta la nivel mondial. Inconjurata de o faleza inalta, de culoare galben/portocaliu, plaja da Marinha este considerata una din cele mai frumoase plaje din lume. Pentru a o admira, iti recomandam sa vii aici dimineata devreme sau seara cand nu este atat de aglomerata.

silves

Silves, un oras dragut. Silves este un oras fermecator in care vei descoperi un castel, o catedrala si o piata mica. Atmosfera este relaxanta, plimbarile pe stradutele orasului la fel.