Ghidul cumparatorului. Cum achizitionezi telecomanda universala?

O telecomanda universala poate rezolva una dintre cele mai neplacute probleme casnice: pierderea telecomenzii. Obisnuim sa pierdem telecomanda televizorului, a aparatului de aer conditionat sau a altor electronice si electrocasnice, iar atunci cand avem nevoie de ele ajungem sa intoarcem toata casa pe dos in procesul de cautare.

Telecomanda universala reuseste sa inglobeze toate telecomenzile dintr-o casa intr-una singura, facand in felul acesta viata mult mai usoara.

Cum alegi, insa, cea mai buna telecomanda universala? De ce trebuie sa tii cont?

  1. Fa o lista cu dispozitivele pentru care ai nevoie de telecomanda si asigura-te ca produsul pe care il achizitionezi este compatibil. Daca optezi pentru o telecomanda tv universala si ai modele mai vechi de televizor, verifica daca aceasta este compatibila. De asemenea, pune pe lista celelalte dispozitive ( DVD Player, Blu-Ray, VCR sau ce mai ai prin casa) si asigura-te ca telecomanda pe care o cumperi este eficienta.
  2. Procesul de programare. Unele telecomenzi se programeaza simplu, cum sunt cele pe care le descoperi pe Sogest.ro, in timp ce altele sunt destul de dificil de programat. Daca nu vrei sa pierzi foarte mult timp in procesul de programare, opteaza pentru telecomenzile predefinite! Acestea au stocate codurile dispozitivelor cu care sunt compatibile si functioneaza instant. Pentru telecomenzile cu configuratie manuala lucrurile sunt ceva mai complexe.
  3. Modul de functionare. Ai de ales intre telecomenzi cu IR si telecomenzi care comunca prin radio cu dispozitivele din casa. Cele cu IR sunt cele mai populare, insa trebuie sa ai in vedere ca functioneaza la distante de pana la 8 metri si nu trebuie sa existe elemente intre telecomanda si dispozitiv. Cele radio pot comunica la distante de pana la 100 de metri, semnalul poate trece inclusiv prin pereti, insa au o alta problema: interfereaza cu o multime de alte dispozitive.
  4. Design. Micile detalii sunt si ele importante. Tine cont de design si de modul in care este utilizata telecomanda. Este de preferat sa fie o telecomanda usor de utilizat ( cu butoane placute la atingere, o forma confortabila si materiale de o calitate cat mai buna)

Din fericire, optiunile de telecomenzi universale sunt numeroase, atat pentru televizoare, cat si pentru alte dispozitive din casa. Costurile sunt si ele destul de atractive, asadar, tot ceea ce ai de facut este sa iti usurezi viata si sa te asiguri ca modelul pe care l-ai ales este cel potrivit.