Ce este o yala inteligenta si ce avantaje iti poate aduce?

Ideea de yala inteligenta a aparut de foarte multa vreme, insa pentru o buna perioada de timp era o idee extrasa parca din filmele SF. Astazi lucrurile sunt total diferite. Companii precum Makeitsmart reusesc sa ofere solutii extrem de atractive de yale inteligente, care cu ajutorul tehnologiei fac orice locuinta sau orice spatiu pe care il vrei protejat, mult mai sigure.

Ce este o yala inteligenta si cum alegi cel mai bun produs de acest fel?

O yala inteligenta este o varianta deosebita prin care poate fi incuiata, sau mai exact descuiata o usa. Aceasta este puternic tehnologizata si permite accesul in locuinta sau in cladire pe baza unor elemente mult mai complexe decat banala cheie. Astazi, piata este destul de bogata atunci cand vine vorba despre yale inteligente, existand mai multe variante:

  • Yale cu cifru, care permit accesul pe baza unui cod pin. Acestea pot fi cu butoane clasice sau cu panou touchscreen;
  • Yale wireless, care se deschid cu ajutorul unei telecomenzi Wi-fi. Practic, procesul de inchidere si deschidere este similar celui folosit pentru deschiderea si inchiderea automobilelor;
  • Yale cu chei amprenta. Cele mai performante yale permit accesul doar pe baza de amprenta. Astfel, nimeni in afara de proprietar nu poate sa patrunda in cladire, ceea ce ofera o doza foarte mare de siguranta.

Indiferent de tipul de yala pe care il cauti, in momentul in care faci achizitia trebuie sa ai in vedere urmatoarele lucruri:

  1. Conectivitatea. O yala inteligenta moderna prezinta numeroase optiuni de conectivitate. Aceasta se poate conecta la Wi-Fi sau bluettoth si permite controlul de la distanta.
  2. Bateria. Pentru o flexibilitate foarte mare, majoritatea yalelor inteligente functioneaza pe baza de baterie. Aceasta trebuie sa aiba durata cat mai mare de viata, in asa fel incat sa nu necesite incarcare frecventa;
  3. Compatibilitatea cu usa. Nu orice yala smart este compatibila cu orice usa. De fapt, daca iti doresti o astfel de incuietoare trebuie sa optezi si pentru usi cat se poate de sigure, care sa fie greu de spart.
  4. Diverse dotari si functii care pot face functionarea mai simpla. O yala moderna se poate conecta la alte dispozitive inteligente din casa, poate sa fie controlata de la distanta si ofera un sistem de siguranta complex. Cu cat este mai complexa, cu atat rezultatele pe care le ofera sunt mai bune.

Optand pentru o Yala inteligenta, casa ta poate deveni mult mai sigura si mai usor de controlat. Daca Yala este combinata cu alte dispozitive smart, vei descoperi ca termenul de confort poate defini cu totul si cu totul altceva decat stiai pana acum.