Joburile ideale pentru cei carora le place sa calatoreasca

Sa calatoresti si sa fii si remunerat pentru asta pare un vis frumos nu-i asa? Insa, datorita uor joburi precum insotitor de bord, pilot sau ghid turistic a devenit o realitate.

Fotograf. Fotografii adora sa caute cele mai frumoase locuri pentru a le imortaliza mai apoi. Daca te pricepi sa surprinzi cele mai frumoase ipostaze, daca ai simtul detaliului si ai un minim de cunostinte in ale marketingului, vanzarea fotografiilor suprinse iti permite sa te intretii si sa calatoresti peste tot prin lume.

Arheolog. Arheologii calatoresc peste tot in lume, in locuri in care sa poata gasi ceva, lucruri noi. Meseria de arheolog este ideala pentru cei care vor sa descopere locuri mai putin obisnuite, orase pierdute si civilizatii uitate.

Insotitoare de bord.  Insotitoarele de bord si restul personalului de la bordul unui avion petrec multe ore in avion dar au in egala masura oportunitatea de a explora locuri noi in timpul escalelor. Insotitoarele de bord beneficiaza printre altele de bilete gratuite de avion.

Ghid de calatorie.  Iti doresti sa vizitezi lumea gratuit, chiar sa fii platit pentru a fi turist? Atunci jobul de ghid de calatorie ti se potriveste ca o manusa. Singurele inconveniente ale acestei meserii: trebuie sa fii bine organizat si sa fii la dispozitia grupului tau.

Tester de hoteluri. Testerul de hoteluri este una din cele mai bune meserii existente. Iti permite sa parcurgi globul si sa te cazezi la cele mai bune hoteluri din lume. O meserie destul de greu de obtinut insa, daca reusesti poti spune ca a dat norocul peste tine.

Jurnalist. Iata o alta meserie care iti permite sa calatoresti. Daca esti pasionat de scris de ce sa nu profiti de aceasta pasiune pentru a deveni reporter international? Festivaluri, concerte, evenimente sportive, jurnalistii au posibilitatea de a asista gratuit la cele mai incredibile evenimente din lume.