Jucarii din lemn sau jucarii din plastic? Ce alegi petru copilul tau?

O jucarie este un instrument perfect pentru dezvoltarea celor mici. Aceasta le contureaza imaginatia si creativitatea, ajutandu-i sa creeze lumi in care ei sunt exact ceea ce isi doresc sa fie. Fie ca au sau nu au jucarii, copiii se joaca si imagineaza, insa daca vrei un copil creativ, este bine sa ii oferi cat mai multe jocuri creative, colorate si interesante.

In trecut, singurele optiuni de jucarii erau cele realizate din lemn. Astazi, pe langa jucarii din lemn exista si varianta jucariilor din plastic sau alte materiale obtinute chimic, precum si numeroase jucarii de metal. Plasticul si lemnul sunt, insa, cele mai populare. Vom face, asadar, o paralela intre cele doua.

Care sunt cele mai bune jucarii? Cele din plastic sau cele din metal?

jucarii plastic

Jucariile din plastic. Sunt prezente peste tot, sunt colorate si extrem de atractive pentru cei mici. In ultimii ani, calitatea acestor jucarioare a crescut simtitor, iar functiile distractive pe care le ofera, culorile si intretinerea rapida sunt convingatoare atat pentru parinti cat si pentru copii. Din pacate, daca plasticul nu este de o foarte buna calitate, acestea pot fi toxice. Chiar si atunci cand nu sunt toxice, reprezinta un pericol urias pentru planeta, deoarece nu sunt biodegradabile iar descompunerea lor dureaza sute de ani.

jucarie lemn

Jucarii din lemn. Lemnul este folosit inca din cele mai vechi timpuri pentru crearea de jucarii. Are o multime de avantaje si poate fi foarte atractiv din punct de vedere vizual. Este un material natural care se descompune rapid in natura, poate fi extrem de rezistent ( nu de putine ori, jucariile din lemn au fost lasate mostenire de la generatie la generatie) si nu este toxic. Faptul ca este un material natural il face excelent si din punct de vedere tactil, incurajand sensibilitatea tactila si abilitatile motrive.

Dezavantajul lemnului ar fi faptul ca este mai scump decat plasticul iar jucariile din acest material pot fi ceva mai grele. Totusi, cei de la Catenlunasinstele.ro propun o multime de jucarii din lemn foarte interesante, care nu au un cost foarte mare si pot reprezenta o investitie pe termen lung pentru copilul tau.

Ai de ales intre casute de papusi, jucarii educative si interactive, premergatoare cat se poate de interesante si o multime de alte jucarioare care ii vor face copilului tau copilaria mult mai colorata.

Este important sa ii oferi copilului jucarii de care sa se bucure si care sa fie sigure pentru el, deoarece contribuie enorm de mult la dezvoltarea lui fizica si psihica, iar viitorul adult si le va aminti cu placere.