Lucruri de stiut despre incalzirea prin pardoseala

Din ce în ce mai multe persoane optează pentru încălzirea în pardoseală, în detrimentul încălzirii clasice. Această opțiune este importantă pentru că reușește să aducă un număr mare de beneficii importante. Este important să știți care sunt aceste beneficii pe care încălzirea electrică în pardoseală le oferă.

Încălzirea electrică în pardoseală – ce beneficii oferă?

Încălzirea de acest fel este în ziua de azi importantă din multe puncte de vedere. Corpurile de încălzire se așează sub nivelul podelei. Încălzirea este una relativ uniformă, de aceea confortul termic este unul ridicat. Instalarea unui astfel de sistem presupune însă și câteva aspecte particulare, acestea punând în dificultate pe unii instalatori.

Fiind un sistem destul de nou, multe perosoane au neclarități în ceea ce privește utilizarea sa, începând de la eficiența acestui sistem și chiar până la eventualele accidente care ar putea apărea odată cu utilizarea sistemului. Trebuie ținut însă cont și de costurile inițiale care apar odată cu instalarea acestui sistem, cât și de costurile de întreținere ale sale.

Principiul de funcționare de care se bucură încălzire electrică în pardoseală este unul relativ simplu și anume că sistemul este instalat chiar sub nivelul podelei, căldura propagandu-se în toată încăperea de la nivelul podelei. Sistemul nu diferă foarte mult de cel clasic, doar că el se amplasează în pardoseală. Confortul este unul crescut pentru că atunci când punem piciorul pe podeaua caldă, senzația este una mult mai plăcută.

Încălzirea electrică în pardoseală este de două tipuri și anume cea pe baza de agent termic și cea pe bază de cabluri încălzitoare. Confortul termic este primul lucru la care trebuie să vă gândiți atunci când vine vorba despre încălzirea prin pardoseală. Acest sistem oferă pur și simplu mai mult confort termic. Senzația de căldură este una foarte plăcută în zilele reci. Un alt avantaj al încălzirii prin pardoseală îl constă economia de energie obținută. Instalarea unui astfel de sistem duce la o economie de 15% în comparație cu sistemul de încălzire cu caloriferele clasice. Dacă se alege și o centrală termică în condensare, economiile ajung să fie semnificative din acest punct de vedere.

Bineînțeles, spațiul este un alt lucru important și anume că încălzirea prin pardoseală, va presupune și mai mult spațiu. Sistemul de încălzire în podea nu va implica și radiatoarele care ocupă de obicei spațiu prețios în orice încăpere. Nu vom mai avea parte nici de inesteticele calorifere în cameră. Din punctul de vedere al fiabilității, aceasta va fi crescută, de aceea încălzirea prin pardoseală este o soluție bună. Spre deosebire de calorifer, acest sistem nu este supus factorilor de mediu, de aceea va avea o viață mult mai lungă. Din punctul de vedere al eficienței, aceasta va fi crescută, sistemul fiind perfect pentru camerele înalte.

Încălzirea mai lentă a spațiului este un dezavantaj de avut în vedere, întregul spațiu încălzindu-se mai greu. Costurile de instalare sunt și ele destul de mari, instalarea acestui sistem fiind destul de greoaie. Defecțiunile nu apar des, însă atunci când acestea apar ele implică și un număr mai mare de cheltuieli.